Naturbaserte aktiviteter gir positive effekter for folkehelsen og økosystemet

Publisert – Sist oppdatert 11.02.2020

Universitetet i Deakin i Australia ga i 2006 ut en rapport med mål om å identifisere fordelene ved naturbaserte aktiviteter for psykisk helse og helhetlig velvære. Rapporten identifiserer også de positive miljømessige og samfunnsmessige gevinstene ved naturbaserte aktiviteter. Rapporten er basert på et pilotprosjekt. Funnene fra prosjektet indikerer at naturbaserte aktiviteter bidrar til mange helsefordeler,… Read more »

Universitetet i Deakin i Australia ga i 2006 ut en rapport med mål om å identifisere fordelene ved naturbaserte aktiviteter for psykisk helse og helhetlig velvære. Rapporten identifiserer også de positive miljømessige og samfunnsmessige gevinstene ved naturbaserte aktiviteter. Rapporten er basert på et pilotprosjekt.

Funnene fra prosjektet indikerer at naturbaserte aktiviteter bidrar til mange helsefordeler, som utvikling av sosiale, personlige og miljømessige evner, selvtillit, redusert stressnivå, og økt motivasjon og interesse i livet. Rapporten legger til grunn at naturbaserte aktiviteter ikke bare gir fordeler for vårt økosystem, men også forsterker samholdet i samfunnet og forbedrer psykisk helse og velvære. Rapporten foreslår at prosjekter med naturbaserte aktiviteter kan bidra til å forbedre helsen til individer og samfunnet, samt ha positive effekter for økosystemet.

Les rapporten her: Feel Blue, Touch Green

Del denne artikkelen