#mittfriluftsliv|Sigrun Prestbakmo

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Sigrun Wiggen Prestbakmo (42) er ordfører i Salangen kommune i Troms og representerer Senterpartiet, og en av nærmere 500 norske politikere som skal ta en #nattinaturen 5. september. – Turlykken er kortreist! Nabolaget er fullt av muligheter til frluftslivopplevelser, mener hun. Her får du vite mer om hennes friluftsliv:   Hvorfor sa du ja til å… Read more »

Sigrun Wiggen Prestbakmo (42) er ordfører i Salangen kommune i Troms og representerer Senterpartiet, og en av nærmere 500 norske politikere som skal ta en #nattinaturen 5. september. – Turlykken er kortreist! Nabolaget er fullt av muligheter til frluftslivopplevelser, mener hun. Her får du vite mer om hennes friluftsliv:

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

-Fordi vi som bor i Norge har et eldorado av muligheter for naturopplevelser. Friluftslivets år og #nattinaturen er et spark bak til oss som er for lite flinke til å oppsøke opplevelsene i hverdagen.  Å sove ute er en fin måte å komme i kontakt med naturen på.

 

Når sov du sist ute?

-Sist jeg sov ute var i januar, da vi markerte åpningen av friluftslivets år 2015. Da delte jeg opplevelsen med speidere, et knippe andre ordførere, administrasjonssjefen og representant fra Forum for natur og friluftsliv ved Prestvannet i Tromsø. En flott opplevelse, og jeg oppfordrer alle mine politikerkolleger i Norge til å bli med og ta en #nattinaturen 5. september!

 

Sigrun Wiggen PrestbakmoHvorfor er friluftsliv viktig for deg?

-Friluftsliv betyr for meg ubegrensede muligheter for aktivitet, lek og avkobling. Det er også en reiselivsressurs med enormt potensiale, der vi kan tilby både aktivitet og «øredøvende» stillhet.

 

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen?

-Favoritten i friluft er ski; både langrenn og alpint. I tillegg er fisketur i fjellvann en sikker vinner for familien.

 

Hvor ofte er du ute i naturen?

-Jeg er altfor sjelden ute i skog og mark, men nesten daglig på fotballbanen eller ute i aktivitet i nabolaget.

 

Hva er ditt favorittsted i naturen i Norge?

-Favorittsted i naturen er skog- og fjellområdene hjemme i Øvre Salangen, og barndommens turområde i Gjevillvassdalen på Oppdal.

nattinaturen

Hva er ditt beste friluftslivminne?

-Jeg har fantastiske minner fra barndommens langturer på ski fra Gjevillvassosen, over til Skarvatnet og tilbake. Det var det ALLTID sol, appelsinen smakte fantastisk og søskenbarn var perfekt selskap.

 

-Ditt beste «friluftstips» til andre?
Turlykken er kortreist! Nabolaget er fullt av muligheter til opplevelser – bare prøv!

 

Hvordan kan vi få flere ut i naturen?

-Det er lettere for mange å bli med på «lavterskel-turer», gjerne organisert i noen grad. Ordførerturer, 4h-turer, faste turmål ved gapahuker og trimkasser kan korte ned dørstokkmila.

Og vi får et ekstra friluftstips fra Signun: – Hiv deg med på noe du ikke har prøvd før, eller noe du ikke har gjort på lenge. Hilsen fra ei som sykla sitt første sykkelritt 27. juni i år. Min forrige ordentlige sykkeltur, med svette og melkesyre, var for 20 år siden!

 

#nattinaturen – bli med!
Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det! Her finner du listen over politikere som allerede er påmeldt.

Her er #nattinaturen-eventet for alle i hele Norge på FB! 

Del denne artikkelen