Nær 1,5 million nordmenn sov ute i sommer

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2021
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Gard Eirik Arneberg

Mange tok en natt i telt, hengekøye eller åpen himmel denne sommeren, viser en fersk Ipsos-undersøkelse.

Tallene viser at 34 prosent overnattet ute i løpet av sommeren. Det tilsvarer 1476 000 personer, altså nær 1,5 million.

– Natur og friluftsliv er i vinden som aldri før. Dette er ikke den første undersøkelsen som tyder på at vi nordmenn rett og slett har fått skikkelig frilufts-dilla, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Han viser også til at rekordmange nordmenn oppgir å være svært interessert i friluftsliv i en fersk undersøkelse fra Kantar TNS.

Ipsos har til sammen gjennomført 1008 intervjuer med folk fra 15 år og oppover. Barn som har overnattet ute sammen med familie og venner er altså ikke medregnet.

Heimdal tror at det at mange har hatt norgesferie og mer tid hjemme i sommer, kan være blant årsakene til at så mange har kastet seg på uteovernattingstrenden.

– Det å bytte ut soverommet med fine naturomgivelser for en natt, er en fin måte å få et skikkelig avbrekk fra hverdagen og samtidig få litt feriefølelse uten at man trenger å reise langt. Det tror jeg mange har vært bevisste på i sommer, sier Heimdal.

Norsk Friluftsliv mener tallene lover godt for den nasjonale #nattinaturen, som finner sted lørdag 5. september. Da oppfordres hele Norge til å overnatte ute, i forbindelse med åpningen av Friluftslivets uke.

Se Ipsos-undersøkelsen her.

Del denne artikkelen