#mittfriluftsliv|Vigdis Guleng

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Vigdis Guleng (57) er SV-politiker i Hammerfest kommune, og en av mange hundre norske politikere som skal sove ute 5. september. – For meg er friluftsliv den perfekte rekreasjon. Man får nyte stillhet og naturens egne lyder, samtidig som man får være i fysisk aktivitet, sier hun.   Hvorfor sa du ja til å være… Read more »

Vigdis Guleng (57) er SV-politiker i Hammerfest kommune, og en av mange hundre norske politikere som skal sove ute 5. september. – For meg er friluftsliv den perfekte rekreasjon. Man får nyte stillhet og naturens egne lyder, samtidig som man får være i fysisk aktivitet, sier hun.

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

Jeg sover i telt flere ganger i året og syns det er fint å støtte opp om arrangementet, som setter fokus på viktigheten av friluftsliv og natur.

 

Når sov du sist ute?

Jeg sov ute 22. – 24. juni på Sørøya i Vest-Finnmark. Den kalles den grønne øy, og er Norges fjerde største øy etter areal og Norges største øy uten fastlandsforbindelse.

 

Hvorfor er friluftsliv viktig for deg?

Jeg får nyte stillhet, naturens egne lyder, og samtidig får jeg beveget meg og være fysisk aktiv – for meg er friluftsliv den perfekte rekreasjon.

 

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen (din favoritt-friluftsaktivitet)?

Jeg går mye tur, og trener hund.

 

Hvor ofte er du ute i naturen?

Hver eneste dag, når jeg går tur i naturen med hundene.

 

Hva er ditt favorittsted i naturen (i Norge) og hvorfor?

Kvalsunddalen der jeg har hytte. Det er et område som er utrolig flott, og samtidig nært og lett tilgjengelig.

 

Hva er ditt beste friluftsminne?

En fantastisk skitur gjennom Stabbursdalen nasjonalpark, som er i et variert skogs-, elve- og viddeområde i Finnmark. Denne turen ble gjort i april i år, og bildet er tatt på en tidligere tur i Stabbursdalen.

 

Ditt beste «friluftstips» til andre?

Nyt naturen når du er der! Ha gjerne med kikkert, da kan du fange opp detaljer som øyet ikke ser.

 

Hvordan kan vi få flere ut i naturen?

Det er svært viktig med lavterskeltilbud med turledere som kan få med flere av de som ikke er vant til å være ute i naturen. Samtidig er det viktig å legge til rette, for eksempel ved å merke løyper, samt å lage traseer og stier som er tilrettelagt for rullestol og barnevogner.

 

#nattinaturen – bli med!
Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det! Her finner du listen over politikere som allerede er påmeldt.

Her er #nattinaturen-eventet for alle i hele Norge på FB! 

Del denne artikkelen