tur
tur

#mittfriluftsliv|Masud Gharahkhani

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Masud Gharahkhani (32) er ordførerkandidat for AP i Drammen, og han skal sove ute 5. sept. – I Norge er vi så heldige at enten vi bor i by eller på bygda så er naturen rett rundt hjørnet. Grønne lunger er som balsam for livet, mener Masud.   Hvorfor sa du ja til å være… Read more »

Masud Gharahkhani (32) er ordførerkandidat for AP i Drammen, og han skal sove ute 5. sept. – I Norge er vi så heldige at enten vi bor i by eller på bygda så er naturen rett rundt hjørnet. Grønne lunger er som balsam for livet, mener Masud.

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

-I Norge er vi så heldige at vi har en fantastisk natur, og ikke minst mange frivillige som jobber for å ta vare på og gjøre naturen tilgjengelig for alle. Jeg vil gjerne bidra til å øke anerkjennelsen av denne fantastiske innsatsen.

Når (og evt. hvor, og hvorfor) sov du sist ute?

-Sist jeg sov ute var på AUFs sommerleir i 2009.

Masud er glad i å gå tur i naturenHvorfor er friluftsliv viktig for deg?

-Jeg liker å gå turer, for meg gir det tid til å tenke, og til å stresse ned i en ellers hektisk hverdag.

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen (din favoritt-friluftsaktivitet)?

-Jeg liker å gå turer. I Drammen er vi så heldig at vi har nærhet til både elva og marka, det er viktige områder for mange i hverdagen.

Hvor ofte er du ute i naturen?

-Jeg er glad i sommeren, og på sommertid tar jeg min treningsøkt i Drammensmarka flere ganger i uka.

Hva er ditt favorittsted i naturen (i Norge) og hvorfor?

-Jeg elsker å gå i Drammensmarka. For meg er en viktig del av sommeren å gå tur i Bragernesåsen. Området har utsiktspunkter med flott utsyn over byen og dalen. Bragernesåsen er ikke bare vakker. Åsen gjenspeiler også Drammens historie og den reisen Drammen har gjort. Åsen ble kjøpt av kommunen på 1800 tallet, og bygd opp gjennom dugnad av drammenserne.

Hva er ditt beste friluftsminne?

-Jeg meldte meg inn i AUF i 2003, som AUFer har Utøya vært en viktig del av mitt liv. For meg er det å ligge i telt på Utøya. Det å sitte oppe sene kvelder og netter foran bålet og snakke om Norge og verden.

Ditt beste «friluftstips» til andre?

-Det er ingen ting som heter dårlig vær, bare dårlig klær. Vi er heldig i dette landet, benytt deg av norsk natur. Men vær obs, du kan bli hekta!J

Masud skal sove ute 5. sept - bli med du ogsåHvordan kan vi få flere ut i naturen?

-Jeg synes Turistforeningen gjør en kjempejobb. Det handler om å sikre tilgjengelige stier slik at alle uansett alder kan gå ut i naturen. Så må vi bevisstgjøre flere. I Norge er vi så heldige at uavhengig om vi bor i en storby eller på bygda så er naturen rett rundt hjørne. Grønne lunger er som balsam for livet!

 

#NATTINATUREN – bli med!

Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det! Her finner du listen over politikere som allerede er påmeldt.

Her er #nattinaturen-eventet for alle i hele Norge på FB! 

 

Del denne artikkelen