#mittfriluftsliv|Lozan Balisany

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Lozan Balisany (23) er andrekandidat for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i Sandefjord. Hun har ikke sovet ute siden en klassetur på ungdomsskolen. – Jeg gleder meg til #nattinaturen 5. september, det er viktig kampanje som kan inspirere flere til å komme seg ut i naturen, sier hun   Hvorfor sa du ja til å være med… Read more »

Lozan Balisany (23) er andrekandidat for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i Sandefjord. Hun har ikke sovet ute siden en klassetur på ungdomsskolen. – Jeg gleder meg til #nattinaturen 5. september, det er viktig kampanje som kan inspirere flere til å komme seg ut i naturen, sier hun

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

-Fordi jLozan Balisanyeg syntes det er en utrolig bra initiativ av Norsk Friluftsliv som jeg ikke kunne takke nei til. Dessuten ønsket jeg å markere friluftslivets år med mer enn søndagsturer langs kysten i Vestfold. #nattinaturen er viktig kampanje over hele landet for å synliggjøre friluftsliv for nye grupper, og stimulere de lite aktive til å bruke naturen. Jeg håper flere blir inspirert til å være med gjennom dette.

 

Når sov du sist ute?
-Jeg sov ute sist på en klassetur i 9.klasse på ungdomsskolen. Da sov vi ute på Gokstadholmen i Sandefjord. Det er en del år siden nå, så det er på tide igjen – jeg gleder meg!

 

Hvorfor er friluftsliv viktig for deg?
-Friluftsliv er viktig fordi naturen har så mange fine egenskaper og tar oss mennesker med på en verdifull reise. Naturen er tilgjengelig for alle, og det gir oss muligheten til å få rike opplevelser, helt gratis! Tilgangen til naturen er også viktig for folks helse, og gir gode levekår, bedre livskvalitet, og er forebyggende folkehelsearbeid. Derfor er et aktivt friluftsliv viktig for meg!

 

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen (din favoritt-friluftsaktivitet)?
-Vanligvis liker jeg fotturer, enten langs kysten eller i Vestfolds grønne skog.

 

Hvor ofte er du ute i naturen?
-Så fort jeg har anledning til å pakke sekken med noe godt!

 

Hva er ditt favorittsted i naturen (i Norge) og hvorfor?
-Vestvågøy, og Flekstadøya på Lofoten tilbyr helt unike fotturer. Nydelig landskap, frisk og ren luft, og dramatiske fjell som stikker opp. Her kan man velge lette turer, og litt tøffere turer som krever tid og godt fottøy! Bjørnstjerne Bjørnson kaller det et eventyr i havet. Det er det! Ellers er Hjertnesskogen i Sandefjord en favoritt. Med kun kort avstand fra sentrum i Sandefjord krever turen dit mindre planlegging og reisetid. En fin tur i nærmiljøet etter en lang arbeidsdag!

 

Lozan BalisanyDitt beste «friluftstips» til andre? 
-Beregn lengde og vanskelighetsgrad på turen før du drar. Gode sko som er puster og tåler fuktighet er viktig. Pakk alltid med deg sjokolade, så har du noe å glede deg til ved mål. Og ta bilder underveis!

 

Hvordan kan vi få flere ut i naturen?
-I år bør skoleelevene fra 5.trinn og oppover markere Friluftslivets år 2015. Det vil gi veldig mange forventningsfulle elever minner for livet. Videre trenger våre friluftslivsorganisasjoner mer midler og støtte for å få flere folk ut i naturen. Det er viktig med kampanjer og informasjonsarbeid i lokalsamfunn, og styrke arbeidet med tilgjengelig turtips på digitale medier. Bedre skilting i turområder er også lurt  – og samarbeid med nærmiljø og kommunene vil få flere ut i naturen. Det er viktig integreringsarbeid også!

#nattinaturen – bli med!
Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det! Her finner du listen over politikere som allerede er påmeldt.

Her er #nattinaturen-eventet for alle i hele Norge på FB! 

 

Del denne artikkelen