#mittfriluftsliv|Frank V. Eriksen

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Frank Vigart Eriksen (35) håper å kapre en plass i bystyret i Sarpsborg i Østfold når Miljøpartiet De Grønne om kort tid stiller til lokalvalg for første gang. – Jeg tror vi kan få flere ut i naturen ved å gjøre folk bevisste på hvilke muligheter man har. Selv i byene kan man oppleve mye… Read more »

Frank Vigart Eriksen (35) håper å kapre en plass i bystyret i Sarpsborg i Østfold når Miljøpartiet De Grønne om kort tid stiller til lokalvalg for første gang. – Jeg tror vi kan få flere ut i naturen ved å gjøre folk bevisste på hvilke muligheter man har. Selv i byene kan man oppleve mye natur, sier Eriksen, som selv bruker naturen i sitt nærmiljø, hver eneste dag- og som skal skal delta på #nattinaturen 5. september.

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

-Det var veldig lett å si ja til #nattinaturen – personlig syns jeg det gir fantastiske opplevelser å sove ute. I tillegg vil støtter jeg mer enn gjerne et slikt prosjekt, som fremmer det å få flere folk ut i naturen.

 

Når sov du sist ute?

-I natt, faktisk. Jeg prøver å sove ute så ofte som mulig, både sommer og vinter.

 

Hvorfor er friluftsliv viktig for deg?

-For meg handler det om «å være eller ikke være». Jeg henter nye krefter i naturen, og friluftsliv gir meg energi og overskudd til å møte hverdagen og alle utfordringer som kommer.

 

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen (din favoritt-friluftsaktivitet)?

-Før ble det mye fisking. Nå trenger jeg egentlig ikke å ha så mye aktivitet – for meg er det som oftest nok bare å være i naturen, å sanse det naturen har å by på akkurat der og da.

Frank Vigart Eriksen (MDG)

Hvor ofte er du ute i naturen?

-Jeg er bruker i naturen i nærmiljøet mitt hver dag. Viktig med den daglige kontakten, å legge merke til de små tingene. Selv i byene kan man oppleve mye natur!

 

Hva er ditt favorittsted i naturen (i Norge) og hvorfor?

-Sølvstufoss i Østfold er et sted jeg ofte drar til og som jeg er glad i. Jeg sov faktisk på bruen der i natt.

 

Hva er ditt beste friluftsminne?

-Feriene i barndommen med familien er gode minner. Det er vanskelig å trekke fram en spesiell tur, men turene til Femund og Femundsmarka var veldig fine. Da pakka vi kanoer og lastet opp alle fem i familien.

 

Ditt beste «friluftstips» til andre?

Å ikke sette seg for ambisiøse mål. Bare det å komme seg ut er veldig verdifullt. Å være tilstede i opplevelsen. Det kan bli store opplevelser av små opplevelser!

 

Hvordan kan vi få flere ut i naturen?

-Ved å gjøre folk bevisste på hvilke muligheter man har. Ikke nødvendigvis bedre tilrettelegging, men bedre opplysning om alt som allerede er der.

Frank Vigart Eriksen

 

#nattinaturen – bli med!
Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det! Her finner du listen over politikere som allerede er påmeldt.

Her er #nattinaturen-eventet for alle i hele Norge på FB! 

Del denne artikkelen