#mittfriluftsliv|Yngve Brox

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Yngve Brox (45) er Høyres ordførerkandidat i Trondheim, og han skal sove ute på #nattinaturen 5. september. – Når ungene er små er det viktigste å komme seg ut, ikke å gå langt. Da skaper man gode minner som hjelper til på motivasjonen når de blir større, mener han.   Hvorfor sa du ja til… Read more »

Yngve Brox (45) er Høyres ordførerkandidat i Trondheim, og han skal sove ute på #nattinaturen 5. september. – Når ungene er små er det viktigste å komme seg ut, ikke å gå langt. Da skaper man gode minner som hjelper til på motivasjonen når de blir større, mener han.

 

Hvorfor sa du ja til å være med på #nattinaturen?

-Fordi jeg er brennende opptatt av at flere må oppdage hvilke fine opplevelser man kan ha i naturen vår.

 

Når sov du sist ute?

-Sist helg, på Geitfjellet i Trondheim sammen med sønnen min. Vi hadde planlagt en tur lenge, men været har ikke vært videre innbydende så langt i sommer. Men nå slo det til med perfekt turvær, verken for varmt eller for kaldt. Vi fikk en fin tur, stekte pølser på primusen og så solnedgangen over Fosen før vi tok kvelden.

 

Hvorfor er friluftsliv viktig for deg?

-Det er viktig fordi når jeg er ute kan jeg koble helt av fra jobb, stress og mas. Og som oftest er jeg sammen med kona og ungene, vi deler en fin opplevelse sammen og har god tid sammen. Det er viktig uansett hvor vi er.

 

Hva gjør du vanligvis når du er ute i naturen (din favoritt-friluftsaktivitet)?

-Går tur med familien – på vinteren langrenn, på sommeren og høsten til fots.

 

Hvor ofte er du ute i naturen?

-For sjelden. Det varierer veldig, men i ferier blir det mer enn resten av året.

 

Hva er ditt favorittsted i naturen (i Norge) og hvorfor?

-Det er mange. Bymarka i Trondheim, fordi den er så lett tilgjengelig. Fjorden ved hytta til faren min, fordi jeg synes livet er aller best ved sjøen en sommerdag. Skogen i Mostadmarka, der jeg vokste opp.

 

Hva er ditt beste friluftsminne?

-I påska hadde vi en sånn tur som man aldri glemmer: Været var perfekt, føret var godt, vi fant en fin plass for å sette oss med en flott bakke som ungene kunne leke seg i.

 

Ditt beste «friluftstips» til andre?

-Når ungene er små er det viktigste å komme seg ut, ikke å gå langt. Da skaper man gode minner som hjelper til på motivasjonen når de blir større. Og med gassbrenner blir stormkjøkkenet plutselig mye mer effektivt, og med vindskjermingen er dermed stormkjøkkenet mer effektivt enn vanlig gassbrenner.

 

Hvordan kan vi få flere ut i naturen?

-Ved å spre gode historier om alt man kan oppleve i naturen- og ikke minst ved å motivere med morsomme aktiviteter som #nattinaturen!

 

…mangler det noen? 

Kjenner du noen som burde vært på lista, eller er du selv politiker og ønsker å være med? Send oss en e-post til nattinaturen@norskfriluftsliv.no så ordner vi det!

Målet med #nattinaturen er å skape mer oppmerksomhet om friluftsliv, slik at flere tar del i friluftslivet. Vi vet at opplevelsene du får gir livskvalitet. Gjennom natt i naturen vil vi redusere terskler for deltakelse, og fokusere på friluftslivets bidrag til folkehelsen i kommunene. Kampanjen kalles #nattinaturen og kan følges på sosiale medier.

Del denne artikkelen