Mina på tur
Mina på tur

Mina (4) skal gå 250 km til inntekt for Kreftforeningen

Publisert

7. mars starter Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. Samme dag legger fire år gamle Mina og faren ut på et 250 km langt tureventyr i den norske fjellheimen.

Tross sin unge alder, er fire år gamle Mina en turvant jente. Sammen med faren, Alexander Read, har hun allerede besteget både Glittertind og Snøhetta, i tillegg til en rekke andre ekspedisjoner både fjernt og nært.

7. mars legger far og datter ut på en 21 dager lang tur i den norske fjellheimen. Slik skal de samle inn penger til Krafttak mot kreft, en krone for hver kilometer. På bloggen og Instagram-kontoen Mina og meg kan man følge dem på tur.

– Målet er å samle inn 250 000 kroner. Pengene vi samler inn går til kreftforskning på de kreftformene som få overlever, forteller pappa Alexander Read.

Eventyraften i fjellet

Underveis på ferden skal de to gjennomføre små eventyraftener, hvor de vil lese eventyr for alle som møter opp.

– Litt avhengig av lokasjon, vil det i tillegg være grilling av pølser og lek og moro vi finner på sammen. Ta med barna og møt oss!, oppfordrer Read.

Du kan se oversikt over hvor det er planlagt eventyraftener her.

Bruker allemannsretten til en god sak

Norsk Friluftsliv heier på Mina og meg og ønsker dem lykke til på turen.

– En slik ekspedisjon er jo ikke noe hvem som helst kan gjøre med barna sine, men viser hva som er mulig med nok tid og planlegging! Det er også en flott måte å benytte allemannsretten til å sette fokus på en viktig sak, sier Synne Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv.

Del denne artikkelen