– Meldingen ble mottatt med stor sorg

Publisert – Sist oppdatert 13.05.2020

Ildsjelen som gjorde De Syv Søstre tilgjengelig for folk flest ble funnet død i helgen. Norsk Friluftsliv minnes den første vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris, Thor Bergesen. 

Foto: Tor Martin Leines Nordaas

81 år gamle Thor Bergesen fra Sandnessjøen ble i 2013 tildelt Friluftslivets Ildsjelpris for sin innsats med merking av løyper i over tredve år. Bergesen ble meldt savnet av familien 25. august, i helgen kom den triste meldingen om at ildsjelen var funnet omkommet i sjøen ved Alstadhaug.

Norsk Friluftsliv mottok beskjeden med stor sorg.

– Meldingen ble mottatt med stor sorg, men vi tenker på han med stor takknemlighet, på hans medmenneskelige varme og innsats for friluftslivet, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal.  

Siden midten av 70-tallet gjorde Bergesen en uvurderlig innsats med å merke turløyper, og sørge for at turgåere i alle aldre får trygge og gode naturopplevelser. Hans innsats har blant annet ført til at toppturer til Dønnamannen, Trænstaven, Hestmannen og Syv Søstre er gjort tilgjengelige, og har blitt svært populære.

Her kan du se en presentasjon av Thor Bergesen og hans innsats for friluftslivet, fra året da han ble årets ildsjel.

 

FØRSTE VINNER: Thor Bergesen var den første vinneren av Friluftslivets Ildsjelpris. Her blir han intervjuet av NRK etter at han ble utropt til årets ildsjel.

Del denne artikkelen