Medlemsrekord i friluftslivet

Publisert

Stadig flere melder seg inn i en friluftslivsorganisasjon.   Ferske tall fra Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO), som er paraplyorganisasjon til de største friluftslivsorganisasjonene her i landet, viser en rekord på over 722 000 medlemskap ved inngangen til 2013. Generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, mener at medlemstallet er eksepsjonelt fordi det for de fleste friluftslivsaktiviteter i motsetning til… Read more »

Stadig flere melder seg inn i en friluftslivsorganisasjon.

 

Ferske tall fra Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO), som er paraplyorganisasjon til de største friluftslivsorganisasjonene her i landet, viser en rekord på over 722 000 medlemskap ved inngangen til 2013.

Generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, mener at medlemstallet er eksepsjonelt fordi det for de fleste friluftslivsaktiviteter i motsetning til idretten ikke er krav om medlemskap for å være aktiv.

 

– De fleste over 15 år deltar årlig i friluftslivsaktiviter, sier generalsekretær Lasse Heimdal. Men vi har over flere år sett en trend på at stadig flere oppsøker naturen for aktiviteter. De mest aktive melder seg inn i en organisasjon, og det vil vi oppfordre enda flere til å gjøre, sier generalsekretæren.

 

En rekke rapporter og meldinger bekrefter også friluftslivets betydning for folkehelsen. Den nye Stortingsmeldingen om folkehelse vier også friluftslivet god plass.

 

– Vi er glade for at politikerne har våknet opp for friluftslivets betydning, sier Heimdal. Friluftsliv er noe av det mest effektive vi kan satse på for å styrke fysisk aktivitet og helse for folk flest.

 

– Undersøkelser viser også at friluftsliv er høyest prioritert blant mennesker som ønsker å øke sin aktivitet, påpeker Heimdal, som på vegne av FRIFO håper på et nasjonalt løft for fysisk aktivitet i Statsbudsjettet for 2014.

 

Norges Turmarsjforbund økte mest: Størst tilvekst av medlemmer i fjor hadde Norges Turmarsjforbund med en økning på over 20 000. FRIFOs generalsekretær forklarer økningen med at «Tjukkasgjengen» har gått inn i Turmarsjforbundet og at det å gå tur har blitt trendy.

 

– Stadig flere etterspør turfelleskap og organiserte turer. Det er hyggelig, sosialt og en motivasjon til å komme seg oftere ut, sier FRIFOs generalsekretær. Alle FRIFOs organisasjoner tilbyr turer, kurs og aktiviteter for ulike aldersgrupper.

 

Del denne artikkelen