Medlemsrekord i friluftslivet

Publisert

Stadig flere melder seg inn i en friluftslivsorganisasjon. Ferske tall fra Friluftslivets fellesorganisasjon, FRIFO, som er paraplyorganisasjon til de største friluftslivsorganisasjonene her i landet, viser en rekord på nærmere 700.000 medlemskap i 2011.   Generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, mener at den stadig økende tilslutningen til friluftslivsorganisasjonene bør få politiske konsekvenser. – Friluftsliv er noe… Read more »

Stadig flere melder seg inn i en friluftslivsorganisasjon. Ferske tall fra Friluftslivets fellesorganisasjon, FRIFO, som er paraplyorganisasjon til de største friluftslivsorganisasjonene her i landet, viser en rekord på nærmere 700.000 medlemskap i 2011.

 

Generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, mener at den stadig økende tilslutningen til friluftslivsorganisasjonene bør få politiske konsekvenser. – Friluftsliv er noe av det mest effektive vi kan satse på for å styrke fysisk aktivitet og helse.

– Undersøkelser viser også at friluftsliv er høyest prioritert blant mennesker som ønsker å øke sin aktivitet, påpeker Heimdal, som på vegne av FRIFO, ser fram til et nasjonalt løft for fysisk aktivitet, der friluftsliv er et sentralt virkemiddel.

Klatreforbundet øker mest

Størst tilvekst av medlemmer i fjor hadde Norges klatreforbund med en økning på 3.078 fra 2010 da medlemstallet var 12.583. Generalsekretær i forbundet, Kari Vanebo, forklarer økningen med at klatring er blitt trendy. – Stadig flere etterspør hjelp til organisert klatring ute med blant annet kursing og organisering av turer, etter å ha klatret inne en periode. Dette har vi tatt hensyn til i årets budsjett og handlingsplan, fastslår Vanebo, og understreker betydningen av offentlige friluftsmidler.

 

I samarbeid med lokale klatreklubber ble det i fjor lagt til rette for 15 nye felt utendørs ved hjelp av disse midlene.

 

Generalsekretæren viser også til det sosiale aspektet ved klatring. – Det er en aktivitet du kan utføre sammen med andre, men samtidig i konkurranse med deg selv. Våre klubber gir tilbakemelding om at ungdom, som slutter med annen organisert idrett, kommer til klatreklubbene, der de kan drive med en mer uorganisert aktivitet.

 

18% økning

Tallet på medlemskap totalt i FRIFO, økte fra 587.682 medlemskap i 2010 til 694.616 i 2011. Det er en økning på 18,2 prosent. Riktignok ble Norsk Kennel Klub, NKK, medlem av friluftslivsfellesskapet i fjor og bidro med 99.758 medlemskap. Men til tross for dette, øker tilslutningen til det organiserte friluftslivet.

 

Tallet på lag og foreninger innen friluftslivsfellesskapet har også økt – fra 3.623 i 2010 til 4.312 i fjor.

 

Del denne artikkelen