Med dette bildet gikk Ståle helt til topps

Publisert
Tekst: Synne Kvam – Foto: Ståle Johan Aklestad

Ståle Johan Aklestad er navnet bak årets nordiske turbilde. Bildet «Høgmesse» var en klar vinner i sin kategori, mener juryen.

Norske Ståle gikk helt til topps i konkurransen om å vinne årets nordiske turbilde under Nordic Nature Photo Contest (NNPC) 2020. 

– Desember på Kirketaket i Romsdal. For en tur, for et landskap og for et turbilde. En klar vinner i kategorien. Fotografen er blant de privilegerte som klarer å komme seg opp på et slikt fjell med et sånt flott desemberlys. Ja, her oppe var det tydelig høgmesse, som fotografen har kalt bildet sitt, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Gode turbilder er viktige for å fremme interessen for natur og friluftsliv. Derfor er Norsk Friluftsliv med på å fremme fotokonkurransen, som foregår i regi av magasinet Natur&Foto.

2. PLASS: Med trollene i tåkeheimen. Foto: Øyvind Buljo

2. PLASS: Med trollene i tåkeheimen. Foto: Øyvind Buljo

Aklestad vant turbildekategorien foran norske Øyvind Buljo.

– Norge kan skilte med mye dramatisk natur, og Trollveggen er blant de mest dramatiske formasjonene i landet. Her har fotografen kommet opp på en rygg med utsikt til de velkjente fjellene. Konvertering til svart-hvitt får dramatikken i landskapet enda tydeligere fram, skriver juryen om andreplassen.

3. PLASS: «Over fjorden» av Pawel Zygmunt (Irland)

3. PLASS: «Over fjorden» av Pawel Zygmunt (Irland)

Irske Pawel Zygmunt kapret tredjeplassen med sitt bilde «Over fjorden».

– Dette er også en del av Norden, et færøysk fjordlandskap, fra Funningur på Eysturoy. Fotografen forteller at det var kaldt og at skydekket sprakk opp. Samtidig lå det en skybanke i horisonten i nordøst. Soloppgangen var derfor litt forsinket, så han hadde tid til å finne en passende komposisjon. Det eneste som manglet, var en forgrunn for å kunne gi landskapet en dimensjon. Men så fant han på at han kunne bruke seg selv, og det var jo ikke det dummeste han kunne tenke. Straks lyset ble for hardt, var det avgårde til en ly lokasjon på disse fantastiske øyene, skriver juryen om tredjeplassen.

Her kan du se hvilke andre bilder som ble premiert. 

Del denne artikkelen