Lan marie berg
Lan marie berg

MDG er folkets friluftsfavoritt

Publisert – Sist oppdatert 11.02.2020

Miljøpartiet de Grønne er det partiet flest mener er best på å fremme natur og friluftsliv, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Norsk Friluftsliv.

Blant de 1002 som ble spurt i den landsdekkende undersøkelsen gjennomført av Ipsos, svarte 32 prosent at de mente Miljøpartiet var best på natur og friluftsliv. Det er dobbelt så mange som neste parti på lista, Senterpartiet, som oppgis av 13 prosent.

– Det er viktig at vi har partier som er på naturens og friluftslivets side, og som vi har sett i denne valgkampen så er friluftsliv og natur også et tema som er viktig for mange velgere, sier styreleder i Norsk Friluftsliv, Knut J. Herland.

Han overbragte nyheten til en fornøyd Lan Marie Berg under Friluftslivets Dag på Sognsvann i Oslo søndag 1. september.

– Det er fantastisk å bli kåret til folkets friluftsparti! Verdens natur er i krise, og det er i dag 60 prosent færre ville dyr i verden enn for 50 år siden. Skal vi snu denne utviklingen trenger vi å få enda flere til å sette pris på friluftsliv og naturopplevelser, sier Berg.

Som byråd for miljø og samferdsel i Oslo, var Berg glad for å høre at hele fire av ti spurte i Oslo mener MDG er best.

Hun fortalte at De Grønne vil gjøre det enda lettere å komme seg ut på tur nær der man bor.

– I Oslo har vi satset på bedre skilting, flere benker og opprustning av populære stier. Vi kjemper også for å verne natur, insekter og dyr slik at også barna våre også skal få oppleve storslåtte friluftsopplevelser.

Norsk Friluftsliv gratulerer MDG med tittelen som folkets friluftsfavoritt, og håper partiet vil fortsette å stå på for å kjempe for naturen og friluftslivet.

Del denne artikkelen