Marker Verdensdagen for psykisk helse med turmat-pakken

Publisert – Sist oppdatert 18.08.2020

Den 1o. oktober er det Verdensdagen for psykisk helse, og temaet for årets markering er: «Spør mer». Norsk Friluftsliv markerer dagen, og håper du vil ta til deg vårt hovedbudskap; La oss bli flinkere til å spørre hverandre: Blir du med ut på tur?

I forbindelse med markeringen og Norsk Friluftsliv sitt prosjekt Turmat fra hele verden ønsker vi å tilby økonomisk støtte til de som ønsker å arrangere en tur med internasjonal mat.

Naturen er et unikt virkemiddel for å bidra til økt inkludering, og til å gi bedre helse, større fellesskap, bedre kulturinnsikt og nye relasjoner.

Ønsker du å lage en markering som inneholder tur og mat, samarbeider vi nå med Verdensdagen for psykisk helse.  Vi gir støtte på inntil kr 3.000,- til 40 arrangører.

Prioritert målgruppe er personer med innvandrerbakgrunn, men turen/arrangementet kan være åpent for alle. Passer for alle som vil arrangere en tur med mat. Som for eksempel turgrupper, frivilligsentraler, foreninger, og kommunearrangement.

Søknader sendes til oss i Norsk Friluftsliv, og vi åpner for søknader fra 1. juni. Søknadene blir behandlet fortløpende i henhold til kriteriene.

Kriterier:

  • Gjennomføres i perioden 21.september til og med 18.oktober, uke 39 til og med 42.
  • Friluftsaktivitet for/med en multikulturell gruppe.
  • At man lager en matrett fra en utenlandsk kultur som er tilberedt og spist ute

Det skal opplyses om at arrangementet er et samarbeid mellom Verdensdagen for psykisk helse og Norsk Friluftsliv. Vi oppfordrer arrangørene til å bestille gratis materiell fra Verdensdagen som t-skjorter, informasjonsplakater og give aways. Materiell til din markering finner du HER>>

Søknad: (Svar kort på følgende spørsmål)

  • Hvem er ansvarlig for arrangementet?
  • Hvor mange skal delta?
  • Hvilken dato skal det gjennomføres, og hvor skal dere være?
  • Hva skal dere gjøre?
  • Hvilken matrett skal dere lage, eller hvilke kulturer er maten inspirert av?
  • Omtrent hvor mye penger beregner dere å bruke på mat (og nødvendig utstyr)?

Søknaden sendes til: tonje@norskfriluftsliv.no

Les mer om Verdensdagen for psykisk helse og årets tema HER>>

 

Del denne artikkelen