Marker Friluftslivets uke

Publisert

I forbindelse med Verdens aktivitetsdag 10 mai inviterer FRIFO Erna og Jens til å delta i en felles markering for Friluftslivets uke 2013.   – Folkehelse og inaktivitet er tverrpolitiske utfordringer, og friluftsliv er en av de beste måtene å skape aktivitet i nærmiljøet på, sier styreleder Dag Kaas. 10. mai er den internasjonale WHO… Read more »

I forbindelse med Verdens aktivitetsdag 10 mai inviterer FRIFO Erna og Jens til å delta i en felles markering for Friluftslivets uke 2013.

 

– Folkehelse og inaktivitet er tverrpolitiske utfordringer, og friluftsliv er en av de beste måtene å skape aktivitet i nærmiljøet på, sier styreleder Dag Kaas.

10. mai er den internasjonale WHO dagen for fysisk aktivitet, og FRIFO benyttet anledningen til å forespørre Høyres leder Erna Solberg og Statsminister Jens Stoltenberg om å delta i en en tverrpolitisk markering av «Friluftslivets uke». Friluftslivets uke har vært arrangert årlig første uke i september siden regjeringen arrangerte friluftslivets år i 1993. I år er dette 20 år siden.

 

Uken har som mål å sette fokus på friluftslivets potensial for folkehelsen, og motivere flest mulig til å benytte seg av lokale tur- og friluftslivsmuligheter. Mange av FRIFOs 4685 lokale lag og foreninger, og 722 000 medlemskap vil delta i aktiviteter denne uken.

– Det er behov for en tverrpolitisk markering av at folkehelse og inaktivitet er en av samfunnets største utfordringer, og betydningen av å være fysisk aktiv i nærmiljøet. Friluftsliv er den mest foretrukne aktivitet, tilgjengelig for de fleste og egnet for alle aldersgrupper, sier FRIFOs styreleder Dag Kaas.

 

FRIFO ønsker å lage en kort reklamefilm i forbindelse med friluftslivets uke. Filmen skal ha et kort, enkelt budskap: «Benytt nærmiljøet til turer og fysisk aktivitet.»

 

Det er naturlig at de to mest aktuelle regjeringslederne etter høstens valg markerer tverrpolitisk enighet om å satse på friluftsliv og fysisk aktivitet, og sette fokus på alle de positive muligheter som er tilgjengelige for de fleste av oss, i nærheten av der vi bor.

Del denne artikkelen