Lavere deltakelse i friluftsliv blant minoritetsbefolkningen

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) ga i 2004 ut en rapport om ungdom, idrett og friluftsliv blant ungdom. I rapporten sammenlignes data fra Ung i Norge – undersøkelsene fra 1992 til 2002. Et av hovedfunnene var at ungdommens involvering i det tradisjonelle friluftslivet hadde gått tilbake de siste tiårene. Rapporten… Read more »

Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) ga i 2004 ut en rapport om ungdom, idrett og friluftsliv blant ungdom. I rapporten sammenlignes data fra Ung i Norge – undersøkelsene fra 1992 til 2002. Et av hovedfunnene var at ungdommens involvering i det tradisjonelle friluftslivet hadde gått tilbake de siste tiårene. Rapporten legger også til grunn at ungdommer med minoritetsbakgrunn går mindre turer i skog og mark, eller på fjellet, enn majoritetsbefolkningen.

Minoritetsbefolkningens lavere deltakelse i friluftsliv er ikke bare et norsk fenomen. Internasjonale studier viser at etniske forskjeller i deltakelse i friluftsliv holder seg når sosioøkonomiske faktorer trekkes inn.

Les rapporten her: Ungdom, idrett og friluftsliv: skillelinjer i ungdomsbefolkningen og endringer fra 1992 til 2002

Del denne artikkelen