Kunst og håndverk med naturmaterialer

Publisert – Sist oppdatert 20.04.2020

Arbeid med kunst og håndverk gir bedre ferdigheter, men kan også gi ro i sjelen. Begge deler er viktige i disse dagene.

I disse tider kan vi ikke legge opp til kunst og håndverk aktiviteter som krever utstyr som ikke alle elevene har hjemme. Vi har valgt ut noen aktiviteter der man bruker naturmateriale, som mange har tilgang til selv i dag. Verktøy og materiell som kniv, garn og nål håper vi at mange har hjemme. Hvis noen ikke har det, kan man muligens finne en ordning slik at de kan låne fra skolen?

Vi begynner med Uteskoleveven sine tips om spikking og uteaktiviteter. Der finner du også linker videre til mange spikketips. Speiderne har en aktivitetsbank som heter speiderbasen. Der har de et spikkekurs med gode råd og forslag til hva man kan lage. Raudeberg skule har mange tips om sløydaktiviteter. Vi foreslår noen som som kan gjøres hjemme: strikkbåt – som det kan være morsomt å teste ut, figur i snøre – som man kan leke med etterpå,  stainalderøks – som man kan bruke som rekvisitt senere og kvistfigur – som kan bli en hemmelig venn.

Smørekniv er en grei og nyttig ting man kan spikke. Nrk har en informativ film som viser hvordan man kan lage den.

Nå er det en challengs trend med å trikse med doruller. I stedet for å bruke fulle doruller så ønsker vi heller at dere bruker de tomme dorullene til å lage noe fint. Her er mange gode ideer fra «Kreative ideer» 

Ung husflid har mange aktivitetstips som er godt forklart. I Kabylsk vev er det både snekring og garn. Ved å spikke sjakkbrikker kan man øve seg på sjakk etter det. Sjakk er jo et spill man kan spille med andre over telefon/ nett. Sivbåt kan man lage og teste ut og brukes som rekvisitt til historietimer senere. Kyllingspikk passer veldig godt nå som vi nærmer oss påske.

4H har også en oppdragsbank med gode ideer til inne og ute ting.

Tegning er også en fin kunstaktivitet man kan holde på med ute og inne. Ekstra gøy er det å tegne med kullstifter man har laget selv. Her er en oppskrift på det fra miljøagentene, hvis man har mulighet for det. Øisteins blyant er fine tegnekurs som mange barn og unge liker. Tegn vårtegn dere finner: blomster, fugler og insekter.

Den siste «kunst og håndverk» aktiviteten vi vil tipse om i denne omgangen er å lage vennskapsbånd. Vi har hentet en fra Ung Husflid, en video fra Drops design, og fra Speideraksjonen.

Del denne artikkelen