Kronprinsen ble med #sammenpåtur

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

#sammenpåtur er en nasjonal dugnad for å få flere i aktivitet og redusere ensomhet. HKH Kronprins Haakon var med på åpningen i Drammen.

– Mange går mye på tur og er ute i friluft, men langt i fra alle. Vi ønsker å invitere med oss de som kanskje rett og slett ikke kjenner til alle de mulighetene og tilbudene som faktisk finnes der ute, sier prosjektleder Tonje Refseth.

Under fanen #sammenpåtur vil lokale lag og foreninger over hele landet invitere bredt til aktiviteter og turer i tiden framover.

Initiativet er et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv, på vegne av de 18 store friluftslivsorganisasjonene, sammen med Nasjonalforeningen for folkehelsenKreftforeningenNorske Kvinners Sanitetsforening og Den Norske Turistforening.

HKH Kronprins Haakon er høy beskytter av Frivillighetens år. På tirsdag roste han de frivillige i friluftslivs- og folkehelseorganisasjonene. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Besøkte de frivillige

Den nasjonale dugnaden for å redusere ensomhet og utenforskap ble sparket i gang i Drammen, og HKH Kronprins Haakon deltok på markeringen.

Her fikk Kronprinsen et lite innblikk i noen av de viktige aktivitets- og inkluderingsarenaene som finnes i Drammen.

Første stopp var hos Drammen Sanitetsforening, der han blant annet fikk møte en gruppe ukrainske flyktninger, som er aktive brukere av lokalene. Kronprinsen fikk også hilse på representanter fra både jentegruppa Sisterhood og seniorgruppa Kløvertur.

Det viktige fellesskapet

– Det å komme i gang med en aktivitet, slik som nettopp en tur i nærmiljøet, er ofte enklere sammen, men ikke alle har noen å gjøre det med. Det å bli invitert med inn i frivilligheten og bli del av et sosialt felleskap, tror vi kan være en kur mot både ensomhet og inaktivitet, forteller prosjektleder for #sammenpåtur, Tonje Refseth.

Etter besøket hos Sanitetsforeningen gikk turen til Drammen bypark, der en rekke lokallag var samlet for å markere åpningen av #sammenpåtur. Her stilte blant annet frivillige fra både DNT Drammen, Kreftforeningen og Drammen Ballklubb, som viste frem hvordan de jobber for å få folk i aktivitet i sitt nærmiljø.

Med på arrangementet var også generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen og generalsekretær Grete Herlofsen i Norske Kvinners sanitetsforening.

Mange hadde møtt opp for å få med seg markeringen i Drammen bypark, som fant sted på Verdens aktivitetsdag. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen