glad ildsjel
glad ildsjel

Kjellrunn (75) vinner av ildsjelprisen 2019

Publisert – Sist oppdatert 04.02.2020

Under årets festival «Friluftsliv for alle» ble Kjellrunn Skjerve fra Innherred turlag tildelt prisen Årets Ildsjel. Hun vet allerede hva pengene skal gå til.

Tekst og foto: Una Fadum Aune

– Det er svært stort at jeg står her og mottar denne prisen, for det er så mange andre som har gjort seg fortjent til dette, sier en glad Kjellrunn Skjerve.

Hun har tatt turen hele veien fra Innherred i Levanger kommune, til Stenberg på Vestre Toten for å være med på utdelingen.

Friluftsliv hele livet

– Jeg er så enormt takknemlig for dette, sier Skjerve etter utdelingen. Mange gratulasjoner og klemmer blir gitt til ildsjelprisvinneren som har blitt stemt fram av publikum.

Skjerve var en av tre finalister som ble kjent i juli. De to andre var Håkan Billing og Wenche Flaa Eieland. I 2014 ble Skjerve kåret til årets ildsjel i Levanger kommune for sitt mangeårige engasjement i hjemkommunen.

– Friluftsliv har jeg drevet med hele livet. Faren min tok med meg og mine fire søsken ut på tur fra jeg var liten.

Fra hun ble pensjonist har hverdagen kun gått med til det hun liker best, nemlig friluftsliv.

(Saken fortsetter under bildet.)

de nominerte

DE TRE NOMINERTE: Alle de nominerte fikk med seg en pengepremie til sine organisasjoner. Håkan Billing (f.v.) for Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus, vinner Kjellrunn Skjerve for Innherad turlag, og Wenche Flaa Eieland for Birkenes kommune.

Vannaktiviteter for familier

Pengepremien for ildsjelprisen er på 50.000 kroner, og vinneren annonserte allerede fra scenen hva pengene skal gå til.

– Jeg ser på den aktiviteten bak meg på tjernet, og sånne tjern har også vi i turområdet vårt. Jeg ønsker å skaffe noen kanoer eller robåt slik at barn, unge og familier kan få glede av dem, slik som jeg ser her i dag.

Ideen til sånn vannaktivitet fikk Skjerve da hun var på tur til et utsiktspunkt i Levanger og så ned på tjernet under årets kulturuke. Da var det ei som sa: – Jeg savner at det ikke er noe aktivitet nede på tjerna, der ungene kan få padle litt og sånn.

Skjerve har allerede planer om hvordan det hele skal organiseres, og gleder seg til å komme i gang.

(Saken fortsetter under bildet.)

glad vinner

VANNAKTIVITETER: Vinneren Kjellrunn Skjerve fikk med seg 50.000 kroner hjem til sitt engasjement. Det skal hun bruke på vannaktiviteter i tjern for hele familien.

Juryens begrunnelse for nominasjonen

Kjellrunn har vært en ildsjel for friluftslivet i Levanger kommune, og ellers i Nord-Trøndelag i mange år, og var svært engasjert i Friluftslivets år i 2015.

Hun har vært turleder på mang en tur, både for den eldre og yngre garde – sommer som vinter.

Kandidaten har tidligere vært leder for Innherred Turlag, hvor hun var med på å starte Barnas Turlag, og er aktiv i vedlikehold av hytter.

Dugnadsinnsatsen har vært stor når det gjelder idrettslag og ikke minst i Nord-Trøndelag Turistforening, hvor hun også har sittet i styret.

Kjellrunn Skjerve er i dag sterkt engasjert i veteran-satsingen i Innherred Turlag, og ble i 2014 kåret til årets ildsjel i Levanger kommune.

Del denne artikkelen