Implementering av «friluftsterapi»

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En norsk litteraturstudie fra 2015 introduserer «friluftsterapi» som behandlingsmetode ved psykiske helsetjenester for ungdom i Skandinavia. De siste årene har nasjonale og internasjonale forskere og helsepersonell satt mer fokus på å utvikle metoder for «friluftsterapi». Studien viser også til et klinisk «friluftsterapi-prosjekt» i Sør-Norge. Avdelingen «Barn og unges psykiske helse (ABUP)» ved Sørlandet Sykehus implementerte nylig… Read more »

En norsk litteraturstudie fra 2015 introduserer «friluftsterapi» som behandlingsmetode ved psykiske helsetjenester for ungdom i Skandinavia. De siste årene har nasjonale og internasjonale forskere og helsepersonell satt mer fokus på å utvikle metoder for «friluftsterapi». Studien viser også til et klinisk «friluftsterapi-prosjekt» i Sør-Norge. Avdelingen «Barn og unges psykiske helse (ABUP)» ved Sørlandet Sykehus implementerte nylig «friluftsterapi» som behandlingsmetode. Studien oppfordrer helsetjenestene til å implementere «friluftsterapi» i psykiske helsetjenester for å øke mangfoldet av behandlingsmetoder.

Les artikkelen her: Therapy in the open air: Introducing wilderness therapy to adolescent mental health services in Scandinavia

Les også: Psykisk helsearbeid i naturen. Friluftsliv inspirert av vår historie og identitet (2014)

Del denne artikkelen