Vinterns fineste friluftslivsbilder
Vinterns fineste friluftslivsbilder

Her er vinterens fineste friluftslivsbilder

Publisert
Tekst: Synne Kvam – Foto: Ida Cecilie Romset

Se hvilke bilder som gikk helt til topps i fotokonkurransen #minutevinter.

Norsk Friluftslivs store fotokonkurranse med tema #minutevinter gikk fra 22. desember 28. februar. Her kom det kom inn utrolig mange fine bilder som viser det store spennet som finnes i friluftslivsaktiviteter på vinterstid i Norge.

Vinterfriluftsliv + herlige øyeblikk = #minutevinter

1. plass: Ida Cecilie Romset / @turfoten

Vinterns fineste friluftslivsbilder

1. plass: Ida Cecilie Romset / @turfoten. Bildet premieres med et Abisko Lite 3 telt fra Fjällräven.

– Dette bildet fanget oppmerksomheten vår med en gang! Stemningen i bildet er til å ta og føle på. De varme fargene og tåken som ligger på vannet er virkelig med på å fremheve et magisk vinterøyeblikk. Eventyrlig, skriver juryen om vinnerbildet. 

Fotorgrafen selv om bildet:
Bildet ble tatt i slutten av januar. Min gode venninne og jeg ønsket å spise frokost til soloppgang siden det var meldt så nydelig vær. Vi pakket sekken og kom oss av gårde grytidlig, og kom frem til vannet før solen hadde stått opp. Der møtte vi noen spreke damer som skulle bade!

Tåkedisen lå tykt, og vi ble redd for at det ikke ble noe sol, men før vi viste ordet av det kom solen opp bak horisonten og skapte et helt magisk lys med tåka. Vi stod og måpte, det var så vakkert. Damene plasket uti, og det så ut som det røyk av det kalde vannet.

Når damene kom opp på land igjen koste vi oss rundt bålet med frokost og kaffe. En vannvittig flott morgen jeg kommer til å huske.

 

2. plass: Johanne Eikeset / @turjohanne

Vinterns fineste friluftslivsbilder

2. plass: Johanne Eikeset / @turjohanne. Bildet premieres med en Abisko friluft 45L tursekk fra Fjällräven.

– Her får fotografen frem gode kontraster mellom lys og skygge, og en følelse av hvor små vi er i en stor vinterverden. Vi ble også fanget av kombinasjonen med spark og turskøyter på isen som glitrer i den lave sola, sier juryen om dette bildet. 

Fotografen selv om bildet: Bildet er fra en av flere turer på Gjersjøen i Nordre Follo denne vinteren. En av mine turvenninner hadde operert ryggen og brukte derfor spark som fremkomstmiddel. For ut må vi når isen kaller. Og i år har den ikke kallet så mye. Vannene har stort sett vært kledd i snø, men vi har fått oss noen magiske turer likevel.

Følelsen jeg får av å være i naturen på skøyter er en følelse ulik alt annet. Det er en mektig naturopplevelse å suse på islagte vann. Det er noe med stillheten, noe med at isen tvinger deg til å være tilstede i øyeblikket. Du må lese isen og ta fullt ansvar for egen sikkerhet. For meg er det natur rett i hjertet, mitt mentale pusterom. Ofte føles det som jeg har vunnet i livets lotto når jeg skøyter på speilblankt is og vet at under meg går vannet titalls meter ned i dypet.

 

3. plass: Ellen Homstad / @ellenhomstad

Vinterns fineste friluftslivsbilder

3. plass: Ellen Homstad / @ellenhomstad. Bildet premieres med Primetech stove set 1.3L fra Primus

– Se på disse fargene! Her har fotografen klart å fange de flotte blåfargene vi får på fjellet om vinteren. Bildet har et interessant perspektiv, og freden og roen i bildet er til å ta og føle på, skriver juryen om bildet.  

Fotografen selv om bildet: Bildet er tatt på en tur med studievenner til Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. Kalde vinternetter i lavvo og fjellskitur med kakao i sekken er suksessoppskrifta på å lade batteriene mellom forelesninger og bachelorskriving. Å komme seg ut i naturen setter gang på gang hverdagsstress i nytt perspektiv og er et skikkelig fristed for å kunne senke skuldrene og trekke pusten.
Vi oppdaget raskt at de kalde dagene ofte også er de peneste – men det er få ting som er såpass distraherende fra frosne fingre som fine vintermotiv!

 

Juryen valgte også å premiere disse bildene: 

4. plass: Åse S. Gunleiksrud / @_mymle_

Vinterns fineste friluftslivsbilder

Ekstrapremie: Åse S. Gunleiksrud / @_mymle_

Fotografen selv om bildet: Bildet ble tatt 1.januar på en kveldstur i området der vi bor. Det snødde kraftig med store flak, og sønnen min syntes det var utrolig artig å forsøke å fange snøfnugg (og at vi gjorde det samme).

 

 

5. plass: Sunniva Kristine Høiby / Marius Sagen

Vinterns fineste friluftslivsbilder

Ekstrapremie: Sunniva Kristine Høiby @sunnivakristine og Marius Sagen @sagen.marius

Fotografen selv om bildet: Meg og min samboer er veldig glad i å oppleve nye steder og reiser derfor land og strand rundt i Europa for å kunne nyte det naturen har å by på. Med oss har vi alltid kamera.

Dette bildet er tatt fra en av våre turer, på vei opp til fantastiske Røros. Vi ønsket å ta stemningsfylte vinterbilder, det er noe magisk med snø og mørke. Denne kvelden var veldig kald, stakkars fingrene mine. Men veldig fin. Stjerneklart og vakkert?

 

6. plass: Sonja Kiiveri / @sonjakiiveri

Vinterns fineste friluftslivsbilder

Ekstrapremie: Sonja Kiiveri / @sonjakiiveri

Fotografen om bildet: Bildet er av meg og min 2 år gamle engelsk setter på skitur ☀️?️

 

 

Se fjorårets vinnerbilder her. 

Del denne artikkelen