nikolai
nikolai

Her er vinnerbildene fra #nattinaturen

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Under #nattinaturen, lørdag 2. september pakket tusenvis av mennesker soveposen og sov ute. Over 2000 bilder ble delt i sosiale medier, og var dermed med i trekningen av hovedpremien – et telt fra Fjällräven.

Under #nattinaturen, lørdag 2. september 2017 pakket tusenvis av mennesker soveposen og sov ute i skoger, på fjell, terrasser og i hager – over hele landet.

Nærmere 3000 bilder ble delt i sosiale medier, og var dermed med i trekningen av hovedpremien – et Abisko Lite 3-telt fra Fjällräven. Det ble delt utrolig mange flotte bilder, og vi endte til slutt opp med å trekke ut tolv vinnere.

Her ser du bildene og historiene bak.

lisa

Foto: Lisa Bergstrøm

Lisa Bergstrøm, Vestvågøy

«Bildet er tatt i Lofoten, hvor vi bor. Vi fant denne teltplassen på en hei, 30 minutters gange fra huset vårt. Den plassen kommer vi garantert til å bruke igjen. Det viser at man ikke alltid behøver å dra så langt for å nyte en #nattinaturen. Bildet ble tatt da min samboer begynte å gjøre klar stormkjøkkenet for å lage middag (meksikansk gryterett, vår favoritt). Det er lett å se vår hund Kea på bildet. Ser man nøye etter ligger det en til hund rett ved siden av min samboer. Hun heter Lucy og er 12 år og har derfor fått på seg et svart dekken så hun holder seg god og varm. Alle fire sov godt. Morgenen etter regnet det, så da satt vi i telttåpningen og stekte noen pannekaker (lagde pannekakerøre hjemme før vi dro og tok med på termos). Spiste og koste oss noen timer før vi dro hjem igjen. »

Vi gratulerer Lisa med premien, et Abisko Lite 3-telt fra Fjällräven.

andreplass

Foto: Nikolai Øyehaug

Nikolai Øyehaug, Ørsta

«Min natt i naturen ble tilbragt i Romedalen, Ørsta. Jeg brukte dagen på å utforske dalen og en tur opp på middagshornet. Bildet ble tatt under en nesten full måne, som lyste opp fjellene rundt meg, og en helt klar stjernehimmel. Romedalen er en helt fantastisk plass som alle burde besøke.»

Nikolai vinner en Primus Omnifuel.

algirdas

Foto: Algirdas Zabitis

Algirdas Zabitis, Aurlandsfjellet

«Aurlandsfjellet hadde vært på «bucket-lista» mi lenge, men jeg hadde enda ikke hatt mulighet til å dra dit med telt. Etter at jeg leste om #nattinaturen på Facebook, tenkte jeg det var et perfekt sted for telting. Så jeg kjørte fra Bergen lørdag ettermiddag, gikk opp til toppen og fant et perfekt sted å sette opp teltet. Dette er også kjent som et populært sted for paraglidere. Morgenen etter våknet jeg, spiste frokost og gikk opp hele veien til Perst, som har fantastisk panoramautsikt over Aurlandsfjorden.»

Algirdas vinner en sovepose fra Mammut.

brynjar

Foto: Brynjar Tvedt

Brynjar Tvedt, Hurrungane

«Min #nattinaturen delte jeg med 5 kompiser! Vi dro til Ringsdalen i Hurrungane, og ville finne et fint sted å overnatte. Dette var et av alternativene! Kvelden brukte vi på å spise blåmuggost, fikensyltetøy, Ritz og drikke rødvin! Dagen etter gikk til til Lauvnostind, 1950 moh.»

Brynjar vinner en High Coast sekk fra Fjällräven.

moen

Foto: Ola Moen

Ola Moen, Lindås

«Bildet er tatt bare fem minutters kjøring fra der vi bor. Dette er et friluftsområde under Bergen og omland friluftsråd. Bildet er tatt på Fisketangen i Lindås kommune. Det er min sønn på 14 år, min samboer og jeg som er på tur. Det var nesten sommervær denne lørdagen og søndagen. Vi hadde med en kajakk å fiske fra. En strålende tur i nærområdet. Det fristet til gjentagelse! Ikke sikkert at det hadde blitt tur uten #nattinaturen.»

Ola vinner en Fjällräven Foldsack.

stenmark

Foto: Sebastian Stenmark

Sebastian Stenmark, Dovrefjell

«Dovrefjell ble bestemt torsdag kveld etter en runde med turplanleggeren yr.no, og det først i bilen fredag vi oppdager at det er nasjonal sove-ute-dag i helgen. Heldigvis hadde vi telt tilgjengelig, og det var en raskt besluttning å pakke om på Hjerkinn. Det er vanskelig å vurdere mulighet for teltplass på kart, og på vei opp Snøhetta innser vi det kan bli vanskelig å finne et flatt parti. Like før Midttoppen finner vi heldigvis en liten snøflekk, utsikten er i verdensklasse. Bildet er fra soloppgangen

Sebastian vinner en termos fra Primus.

moi

Foto: Pål Moi

Pål Moi, Abusdal

«Skulle egentlig bare ha de tre små, Arian, 4 år, Tirill og Theo, 2 år, med på jakt den helgen. Men da min fru nevnte at det var #nattinaturen fant jeg ut at jeg måtte jo ta med lavvoen. Værmeldinga var jo perfekt! Satte opp teltet først, før vi gikk opp i femtida om kvelden. De tre er rimelig vant til å være ute, så det går i utforsking, ved-samling, hogging og saging. Det ble en fredelig natt. Toåringene våknet en gang hver, som de pleier. Vi våknet litt over sju, og da var det å fyre opp bål igjen, og innta kjernefrokosten: pølse og kjeks på sekken.»

Pål vinner en termos fra Primus.

inger

Foto: Inger Sjøblom

Inger Sjøblom, Kvaløya

«I år tilbrakte vi vår #nattinaturen ved Litlevatnet i Grøtfjorden på Kvaløya utenfor Tromsø. Sønnen min på syv år satte opp teltet vårt selv, og hjalp til med «innredninga». Når lyslenka ble hengt opp etter mørkets frembrudd, krøp vi inn i teltet og lillemann ble sittende stille i åpningen, hvor han lot seg begeistre av synet av lysene rundt teltåpninga, og utsikta utenfor. Det ble et magisk øyeblikk.»

Inger vinner en termos fra Primus.

helle

Foto Helle Karlsdottir

Helle Karlsdottir

«Sønnen vår ble akkurat én måned da #nattinaturen var, og siden det var meldt så flott vær tok vi sjansen på å ta han med på hans aller første (utenfor magen) telttur. Vi elsker naturen og har skogen og fjellet rett utenfor huset, så vi trengte bare gå et lite stykke før vi slo opp teltet. Emyn sov i saueskinnsposen jeg også brukte da jeg var baby, så han var varm og fornøyd hele natta, bortsett fra noen kalde bleieskift.»

Helle og familien får en liten ekstrapremie i posten for dette herlige bildet.

torill

Foto: Torill Magnussen

Torill Magnussen, Osterøy

«Som turleiar i Barnas turlag på Osterøy ville eg vere eit godt forbilete for andre om å tilbringe natta ute. Fordi det er mykje fukt i graset droppa eg teltet i tillegg til at ungane har ein tendens til å ville gå inn iløpet av natta om vi ligg i telt. Så då fant eg fram madrasser, tok fram julelysa vi har ute i desember og laga god stemning for å gjere borna trygge. Ungane elskar å ligge i sovepose og lommelykt er veldig stas. Vi var heldige med været. Månen skein og vi såg klart utover bygda med alle lysa i husa. Iløpet av kvelden hørte vi kattugla veldig nære, det var kjempespennande. Vi las litt i blad og til slutt sovna alle. Dei sov kjempegodt. Ikkje noko tull på heile natta. Utruleg koseleg og ikkje var det kaldt heller. Ungane synest det var veldig kjekt.«

Torill får en liten ekstrapremie i posten.

arve

Foto: Arve Hadland

Arve Hadland, Suldal

«Vi er en familie på fem, inkludert hund, som drar til fjells nesten hver helg på hytta, som ligger i Suldal. Denne dagen hadde vi planlagt å dra opp på heia for å ligge i telt. Området vi var i  er perfekt for sånne som oss, med små barn og en liten hårete Samojedgutt på fire måneder, fordi det ikke er så langt og gå fra bilen, og man kommer skikkelig opp i høyden og får den gode fjellfølelsen. Det ble klassisk teltur ved vannet, med fisking og en liten topptur på ettermiddagen, og gryterett og smågodt til kvelds. Kvelden ble avsluttet i vannkanten med bålkos. Mamma Agathe og voffen la ute under åpen himmel, mens far Arve lå inne med Frida (6) og Johan (4). I femtiden på morgenen skiftet været til vind og regn og da kom mammen og voffen krypende inn i teltet med halen mellom beina  og skviset seg inn. Bildet er tatt på morrakvisten akkurat i det voffen, Chico, begynner å livne til.»

Arve får en liten ekstrapremie i posten for dette fine bildet.

foto

Foto: Sondre Kvalvik

Sondre Kvalvik, Jonsvatnet

«På overnattingstur med en kompis. Vi kjøpte utstyret på Gjenbruk’en. Valgte å ikke åpne teltet før sengetid. Måtte sove under åpen himmel. Sykt morsomt egentlig.»

Sondre får en liten trøstepremie i posten for innsatsen, og fordi han satser på gjenbruk! 😉

Del denne artikkelen