Familien Vole
Familien Vole

Hedersprisjubel for familien Vole: – Uventet og en stor ære

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Endelig kunne vertskapet for DNT-hytta Glitterheim strekke hendene i været med beviset for at de er vinnere av årets Friluftslivet Hederspris.

Tekst og foto: Una Fadum Aune

Allerede i juli ble det kjent at Vole familien stakk av med Friluftslivet Hederspris 2019 for sin innstas som vertsskap på DNT-hytta Glitterheim, men ikke før 1.september fikk de det synlige beviset. Prisen ble utdelt i anledning festivalen Friluftsliv for alle på Stenberg i Vestre Toten.

– Vi tar i mot prisen på vegne av mange. Det er jo fire generasjoner Vole før oss som har drevet hytta og gått opp stien for oss, sier en tydelig stolte vinnere Knut og Tone Vole.

Tildelingen av hedersprisen er en anerkjennelse til fem generasjoner Vole for sitt imponerende virke som vertskap på Glitterheim i Veodalen.

(Saken fortsetter under bildet)

Familien Vole

MANGE Å TAKKE: Både Knut og Tone Vole måtte fram å takke. De var takknemlig og stolte for å få hedersprisen.

Over 7000 overnattinger

– Det er jo på mange måter en livsstil for oss som er født og oppvokst i dette her, og det er veldig stas at de husket på oss da hedersprisen skulle velges, sier Knut Vole som har foreldre, besteforeldre, oldeforeldre og tippoldeforeldre som har drevet DNT-hytta.

Glitterheim åpnet i 1901 på 1400 meters høyde med god tilgang til flere av Jotunheimens mest kjente 2000-topper. Mest kjent av dem alle er Glittertind.

– Vi har sesong fra midten av juni til midten av september, og i løpet av den perioden har vi ca. 7000 som overnatter, og rundt 10.000 som er innom i sesongen.

I sin takketale håper Vole-familien at de vil se flere på fjellet, og særlig «bygdafolk» som vil utnytte naturen rundt seg.

(Saken fortsetter under bildet)

vole

CELEBERT SELSKAP: Når familien Vole mottar Friluftslivet Hederspris 2019 er de i celebert selskap sammen med blant annet Lars Monsen og H.M. Dronning Sonja.

«Aktiv sommerferie» for barn

Hedersprisvinnerne er ikke kun vertskap for DNT-hytta, de er også aktive i frivillig arbeid. Blant annet startet «Aktiv sommerferie» for Lom og Skjåk i 1990, der barn kan få være med på uteaktiviteter og gå i fjellet.

– Det er morsomt når det kommer voksne gjester hos nå som sier de gikk sin første fjelltur da de var på «Aktiv sommerferie» hos oss på Glitterheim, sier Knut Vole.

Som hedersprisvinnere er de i godt selskap av blant annet Lars Monsen og H.M. Dronning Sonja, noe som familien Vole ser på som en stor ære.

Videre generasjoner ser også ut til å være ivaretatt for sønnen Ola (14) sier han en dag har lyst til å overta driften.

Juryen som har bestemt prisvinneren har bestått av: Dag Kaas (leder), Berit Lein (Miljødirektoratet), Lars Sponheim (fylkesmann i Hordaland), Trond Berg (programskaper i NRK), Jan Bøhler (stortingsrepresentant AP), Ingjerd Schou (stortingsrepresentant H), Arne Nævra (stortingsrepresentant SV), Kjell Haugen (festivalen Friluftsliv for alle), og Arne Danielsen (sekretær).

Del denne artikkelen