Årets hederspris til Speiderne

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Norges Speiderforbund og Norges KFUK-KFUM speidere mottar Friluftslivets hederspris for 2015. Prisen er friluftslivets høyeste utmerkelse i Norge, og deles ut av Helsedirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Friluftsliv og Friluftsliv for alle.  Juryen består av flere kjente politiske navn som Lars Sponheim, Knut Arild Hareide og Jan Bøhler, som begrunner årets prisutdeling slik: -Speiderbevegelsen er en av… Read more »

Norges Speiderforbund og Norges KFUK-KFUM speidere mottar Friluftslivets hederspris for 2015. Prisen er friluftslivets høyeste utmerkelse i Norge, og deles ut av Helsedirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Friluftsliv og Friluftsliv for alle. 

Juryen består av flere kjente politiske navn som Lars Sponheim, Knut Arild Hareide og Jan Bøhler, som begrunner årets prisutdeling slik:

-Speiderbevegelsen er en av verdens største barne- og ungdomsbevegelser. Speidingens formål er å utvikle medlemmene til å bli selvstendige og ansvarsbevisste mennesker. I Norge har speiderbevegelsen i mer enn hundre år vært et viktig tilbud og en lærings- og formingsarena for hundretusener av jenter og gutter. Det er i dag mer enn 30.000 speidere i Norge.

Speidere fra Norges Speiderforbund-Speiderbevegelsen lærer barn og unge natur- og friluftslivsglede og til å møte de utfordringer som naturen byr på, og ikke minst gleden av å utøve det enkle og nære friluftslivet. Første forutsetning for å verdsette natur er å bli fortrolig med uteliv. Speiderbevegelsen gir barn og unge ferdigheter som setter dem i stand til å oppsøke naturens gleder med trygghet og kunnskap. Kreativitet, vennskap, samfunnsengasjement og livskvalitet er sentrale verdier i speiderbevegelsen som er et særlig godt forbilde ikke bare for sine idealer, men også for det frivillige friluftslivsarbeidet i Norge.

Juryen for Den norske friluftslivsprisen tildeler derfor Friluftslivets Hederspris for 2015 til Norges Speiderforbund og KFUK-KFUM-speiderne i friluftslivsåret 2015.

 

Juryen uttrykker også at det er en glede å kunngjøre dette den 23. april, på speiderbevegelsens St. Georgs dag.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Speiderne fikk Friluftslivets hederspris for 2015

BILDET: Treklatring i forbindelse med #mittre (mittrekampanjen) som ble lansert i dag. På bildene: Generalsekretærene Heidi Furustøl Norges KFUK-KFUM speidere og Jens Morsø i Norges Speiderforbund. Foto: Svein Olav Ekvik

 

Juryen består av Dag Kaas (juryleder), Lars Sponheim, Knut Arild Hareide, Jan Bøhler, Berit Lein, Trond Berg, Morten Dåsnes, Kjell Haugen og Arne D Danielsen (sekr).

 

Annen informasjon:

Prisen deles ut under festivalen Friluftsliv for alle som arrangeres 28.- 30. august i Raufoss/Vestre Toten. Hedersprisen deles ut søndag 30. august på friluftsmuseet Stenberg.

 

Prisens hjemmeside er: http://www.friluftslivforalle.no/prisen/

Prisvinner i 2014 var Øystein Dahle og i 2013 fotograf og naturfilmskaperen Arne Nævra.

Liste over tidligere prisvinnere finnes her: http://www.friluftslivforalle.no/prisvinnere/

 Norsk Friluftsliv gratulerer våre to speiderorganisasjoner med Friluftslivets hederspris for 2015!

Bilder: Svein Olav Ekvik, Ørjan Apeland og Kjetil Jøssang.

Administrasjonen i speiderorganisasjonene

 

 

 

 

 

 

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen