– Jeg håper filmene vil påvirke folk slik at flere kommer seg ut og passer på helsa

Publisert – Sist oppdatert 05.02.2020

Gjennom Friluftslivets år 2015 fulgte vi Mahinder Naveen og hans møte med norsk friluftsliv.

Her kan du få et gjensyn med den spreke 69-åringen som siden sist både har blitt pensjonist og en aktiv friluftsmann.

Mahinder har bodd i nærheten av Oslomarka store deler av sitt voksne liv og har de siste ti årene vært nysgjerrig på ulike friluftslivstilbud. Han har lært seg å sykle ”off road”, kjøpt ski (sliter litt med balansen) og svømmer tre ganger i uka. Men som indisk nordmann som har levd store deler av sitt liv i Norge, innrømmet Mahinder motvillig at han ikke hadde oversikt over alle de vakre naturopplevelsene som finnes der ute. Gjennom fire filmer og årets fire sesonger kunne vi følge Mahinder og hans naturopplevelser.

Mahinder ønsket gjennom filmene å inspirere til at flere innvandrere kommer seg ut og nyter naturen.

– Friluftsliv betyr veldig mye for meg. Det viktig for min helse at jeg holder meg aktiv. Jeg håper filmene vil påvirke folk slik at flere kommer seg ut og passer på helsen sin, forteller Mahinder.

Mahinder mener det er stort potensial i friluftslivet, og at vi kan bli flinkere til å utnytte ressursene her. Dette betyr ikke bare at ansvaret for aktivitet og friluftsliv ligger hos myndighetene, men også hos deg og meg.

– Myndighetene tar litt lite initiativ. Det er selvfølgelig også opp til deg selv. Hvis flere kom seg ut ville vi fått et samfunn med flere friske folk.

Til folk som sitter hjemme og lurer på om de også skal prøve livet utendørs, har Mahinder en klar oppfordring.

– Kom deg ut! Ta med deg barn og barnebarn. Lær deg nye ting.

Få et gjensyn med Mahinder og la deg inspirere!

Del denne artikkelen