Handlingsplan for deltakelse: Vil høre fra de mellom 13 og 19 år

Publisert
Foto: Paulina Cervenka

Regjeringen vil ha unges meninger om hvordan vi kan skape et mer inkluderende fritidstilbud. – En viktig anledning til å bli hørt.

I dag har ikke alle barn og unge i Norge like muligheter til å delta i fritidsaktiviteter. Derfor jobber regjeringen nå med å lage en  handlingsplan for deltakelse  i kultur-, idretts- og friluftlivsaktiviteter for barn og unge. Målet er at planen skal være klar før sommeren 2024.  

Jobber du med unge mellom 13 og 19 år? Da håper vi du vil oppfordre dem til å dele sine synspunkter og komme med sine innspill til handlingsplanen:

Si din mening om fritidstilbudet! 

Hva fungerer bra og hva kan forbedres med deres tilbud av kultur-, idretts- og friluftslivsaktiviteter? I skjemaet over kan unge skrive hva de mener trengs for at det skal bli enklere å delta i slike tilbud i deres hverdag. Skjemaet er åpent fram til 8. januar. 

– Friluftslivet er en betydningsfull møteplass for barn og unge over hele landet, men vi har fortsatt en vei å gå for at alle skal kunne delta på like premisser. De unge kjenner selv best sine egne utfordringer og behov, så dette er en unik og viktig anledning til å bli hørt, sier Erika Wollner, prosjektleder for mangfold og inkludering i Norsk Friluftsliv.  

Norsk Friluftsliv oppfordrer alle våre medlemsorganisasjoner til å spre oppfordringen om å komme med innspill, slik at regjeringen får høre perspektiver fra unge over hele landet. 

Les også: Viktige frister for oss som jobber med inkludering av barn og unge 

Del denne artikkelen