Grøntområder nær arbeidsplassen har en psykologisk restituerende effekt

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En dansk studie fra 2012 har sett på virkningen av grøntområder nær arbeidsplassen i forhold til psykisk restituering i en stressende jobbhverdag. 183 arbeidstakere fra 5 akuttsykehus i København var med i studiet, gjennom utfylling av et spørreskjema på stedet. Funnene i studiet støtter hypotesen om at grøntområder med restituerende verdier har potensiale til å… Read more »

En dansk studie fra 2012 har sett på virkningen av grøntområder nær arbeidsplassen i forhold til psykisk restituering i en stressende jobbhverdag. 183 arbeidstakere fra 5 akuttsykehus i København var med i studiet, gjennom utfylling av et spørreskjema på stedet.

Funnene i studiet støtter hypotesen om at grøntområder med restituerende verdier har potensiale til å føre til et mindre stressende jobbmiljø, ved å bidra til psykologisk restitusjon. Kort avstand fra et grøntområde er viktig for å gi arbeidstakerne mulighet til å benytte seg av grøntområder i korte pauser. Å gjøre grøntområder til en del av arbeidsplassen og synlig gjennom vinduene har en positiv effekt.

Les forskningsartikkelen her: Employees’ use, preferences, and restorative benefits of green outdoor environments at hospitals

Del denne artikkelen