Grønne områder på arbeidsplassen bidrar til positiv holdninger og mindre opplevd stress

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En dansk studie fra 2012 har undersøkt om tilgang til grønne utendørsområder på arbeidsplassen har sammenheng med arbeidstakernes opplevelse av stress og holdning på arbeidsplassen. Resultatene i studiet er basert på er spørreskjema besvart av 439 randomiserte utvalgte individer i Sverige. Resultatene viser en signifikant sammenheng mellom fysisk og visuell tilgang til grønne områder på arbeidsplassen, positiv… Read more »

En dansk studie fra 2012 har undersøkt om tilgang til grønne utendørsområder på arbeidsplassen har sammenheng med arbeidstakernes opplevelse av stress og holdning på arbeidsplassen. Resultatene i studiet er basert på er spørreskjema besvart av 439 randomiserte utvalgte individer i Sverige.

Resultatene viser en signifikant sammenheng mellom fysisk og visuell tilgang til grønne områder på arbeidsplassen, positiv holdning til arbeidsplassen og lavere nivåer av stress. Disse funnene støtter tidligere forskning som foreslår at det ytre miljøet er en ressurs for arbeidstakeres trivsel og stressnivå.

Les artikkelen her: Workplace greenery and perceived level of stress: Benefits of access to a green outdoor environment at the workplace

Del denne artikkelen