«Grønn mosjon» på arbeidsplassen er lønnsomt!

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En norsk pilot-studie fra 2016 indikerer at mosjon i naturen kan være en lønnsom måte å redusere stress og tilskynde restitusjon for ansatte på arbeidsplassen. Hensikten med studiet var å utforske mulige positive stressreduserende effekter av «grønn mosjon» ved arbeidsplassen. 14 friske ansatte ved to arbeidsplasser i Nord-Norge deltok i undersøkelsen. Deres arbeid bestod for… Read more »

En norsk pilot-studie fra 2016 indikerer at mosjon i naturen kan være en lønnsom måte å redusere stress og tilskynde restitusjon for ansatte på arbeidsplassen. Hensikten med studiet var å utforske mulige positive stressreduserende effekter av «grønn mosjon» ved arbeidsplassen. 14 friske ansatte ved to arbeidsplasser i Nord-Norge deltok i undersøkelsen. Deres arbeid bestod for det meste av kontorarbeid. Deltakeren ble tilfeldig utvalgt til å delta i opplegg med «grønn mosjon» eller innendørs mosjon over en 2-ukers periode. Gruppen som gjennomførte «grønn mosjon» viste større potensiale for restitusjon enn innendørs gruppen, som også var assosiert med større psykologiske fordeler etter treningen. Studiet konkluderer med at «grønn mosjon» ved arbeidsplassen har potensiale til å påvirke ansattes helse, redusere psykisk og fysisk stress og mental utmattelse i et medium langsiktig perspektiv.

Les artikkelen her: Green exercise as a workplace intervention to reduce job stress. Results from a pilot study

Norsk Friluftsliv har laget en brosjyre for å inspirere til «gåmøter» i arbeidstiden. Du trenger ikke alltid å sitte inne for å ha et møte. For saker som krever litt tenking og et åpent sinn, er det vel så effektivt å kombindere møtet med en spasertur. Eller kanskje du trenger en liten pause mellom slagene? Byen er full av blå-grønne «møterom» med flotte opplevelser som venter på deg. Brosjyren er Oslo-basert, men er også til inspirasjon for arbeidsplasser andre steder i Norge.

Se «gåmøte»-brosjyren her: 15 tips til korte turer i Oslo

Del denne artikkelen