Gratis undervisningsopplegg om allemannsretten for grunnskolen

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Gjennom varierte aktiviteter lærer elevene om rettigheter og plikter i naturen på en morsom måte. I forbindelse med Friluftslivets år i 2015 utviklet Norsk Friluftsliv, Gyldendal og flere friluftsorganisasjoner et tverrfaglig undervisningsopplegg om allemannsretten. Nå er opplegget oppdatert med nye lærerveiledninger, komplett med kompetansemål og forslag til opplegg for alt fra enkelttimer til heldagsopplegg og… Read more »

Gjennom varierte aktiviteter lærer elevene om rettigheter og plikter i naturen på en morsom måte.

I forbindelse med Friluftslivets år i 2015 utviklet Norsk Friluftsliv, Gyldendal og flere friluftsorganisasjoner et tverrfaglig undervisningsopplegg om allemannsretten. Nå er opplegget oppdatert med nye lærerveiledninger, komplett med kompetansemål og forslag til opplegg for alt fra enkelttimer til heldagsopplegg og overnattingsturer.

Sidene, som ligger i Salaby, er helt gratis og åpen for alle, også de som ikke er abonnenter.

Opplegget passer for 1. til 10. trinn, og inneholder spill, filmer, musikk, lesetekster og tester. Læreren kan også legge inn egne aktiviteter.

Morsomt og variert om allemannsretten
Aktivitetene gjør det spennende for elevene å lære om allemannsretten. Villmarksjenta Maria (20) forteller om turene sine, filmserien «Veddemålet» handler om en far som tror han er bedre enn barna til å klare seg ute. Dette og mye mer kan hentes på sidene om allemannsretten.

Fagene norsk, kroppsøving, mat og helse, musikk, naturfag og matematikk er dekket. Vi har også utarbeidet en oversikt over kompetansemål som passer inn under undervisningen.

Sidene gir deg alt du trenger for å lære elevene om regler og rettigheter i allemannsretten på en enkel, morsom og praktisk måte.

Gå rett inn og prøv her: http://podium.gyldendal.no/salabynext/allemannsretten

Kort fortalt:

  • Komplett undervisningsopplegg om allemannsretten.
  • Gratis og åpent for alle.
  • Tilpasset alle trinn i grunnskolen.
  • Tverrfaglig opplegg.
  • Praktiske og morsomme aktiviteter.

Undervisningsopplegget ligger her: http://podium.gyldendal.no/salabynext/allemannsretten

Del denne artikkelen