Gjenoppdaging av naturen i urbane omgivelser

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En australsk litteraturstudie fra 2009 har sett på hvordan alminnelige urbane steder kan stimulere til en tettere forbindelse mellom mennesker og natur, og bidra til bedre helse – og velvære. Studien legger vekt på at halvparten av verdens befolkning nå bor i urbane omgivelser. Det urbane liv fører mindre natur, selv om forskning viser at… Read more »

En australsk litteraturstudie fra 2009 har sett på hvordan alminnelige urbane steder kan stimulere til en tettere forbindelse mellom mennesker og natur, og bidra til bedre helse – og velvære.

Studien legger vekt på at halvparten av verdens befolkning nå bor i urbane omgivelser. Det urbane liv fører mindre natur, selv om forskning viser at kontakt med naturen er fordelaktig for helsen. Hverdagslige urbane steder, som for eksempel steder der folk lever, studerer og jobber, kan fremstå som positive og sunne omgivelser, dersom det gis muligheter for å bringe naturen tilbake inn i byene. Inkludering av mer natur i byer, kan også ha ytterligere miljømessige effekter. Dette kan oppnås ved å ta naturen inn i hverdagen ved skoler og boliger.

Les mer om studien her: Rediscovering nature in everyday settings: or how to create healthy environments and healthy people

Del denne artikkelen