Frivilligheten spurte partiene

Publisert

For første gang arrangerte Frivillighet Norge en spørretime med Stortingspolitikere fra de 7 største partiene. Imponerende 227 svar ble fasiten da 40 organisasjoner utfordret politikerne i frivillighetens egen spørretime.   Høyres Jan Tore Sanner vant den uformelle konkurransen om hvem som er Norges raskeste frivillighetspolitiker. Han parerte 45 spørsmål på 15 minutter! Deretter fulgte Venstre… Read more »

For første gang arrangerte Frivillighet Norge en spørretime med Stortingspolitikere fra de 7 største partiene. Imponerende 227 svar ble fasiten da 40 organisasjoner utfordret politikerne i frivillighetens egen spørretime.

 

Høyres Jan Tore Sanner vant den uformelle konkurransen om hvem som er Norges raskeste frivillighetspolitiker. Han parerte 45 spørsmål på 15 minutter! Deretter fulgte Venstre og Senterpartiet med å svare på 37 og 34 spørsmål.

 

Politikerne ble møtt av engasjerte spørsmål fra salen.

 

–   Det er ikke antall spørsmål jeg rekker, men kvaliteten på svarene som er det viktige, skrev Jan Tore Sanner på twitter før spørretimen, som ble avholdt i Håndverkeren.

 

Det ble et utradisjonelt møte med stortingspolitikere, hvor organisasjonene fikk stille spørsmål om frivillighetspolitikk og egne merkesaker. Vi fikk møte Knut Arild Hareide (KrF), Audun Lysbakken (SV), Arild Stokkan Grande (AP), Jan Tore Sanner (H) og Daniel Rugaas (V), Liv Signe Navarsete (SP) og Øyvind Korsberg fra FrP.

 

Politikerne møtte forsamlingen en og en i 15 minutter, for så å bli avløst av neste. Politikerne valgte selv hvilke spørsmål de ville svare på. Den uformelle konkurransen om hvem som svarer på flest spørsmål var for å sikre tempo og puls i opplegget.

 

De 40 organisasjonene som deltok stilte med gule plakater med totalt 134 spørsmål til politikerne. At antallet svar er høyere kommer av at mange valgte å stille partiene de samme spørsmålene og slik fikk fram ulikhetene mellom partiene. Utspørrerne noterte og tvitret, se #frivilligparti.

 

Både FRIFO sentralt og 4H var til stede, og flere politikere valgte å svare på spørsmålene som var stilt fra FRIFO og 4H.

 

Spørmålene fra 4H:

  1. Hvilken plass skal frivillige organisasjoner ha i et moderne samfunn?
  2. Hvordan bedre frivillige organisasjoners økonomiske rammebetingelser?
  3. Hvordan sikre at frivillige org. Som skoler i demokrati – ikke byråkrati?
  4. Hvordan bruke frivillige organisasjoner for å hindre fraflytting?
  5. Hvordan sikre rekruttering til naturbruksutdannelsene?

Spørsmål fra FRIFO:

1.       Hva vil du gjøre for å styrke folkehelse og fysisk aktivitet i Norge?

 

 

Del denne artikkelen