Frivillighet i naturen kan bidra til at marginaliserte grupper reintegreres i samfunnet

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En britisk studie fra 2011 har sett på hvorvidt frivillighet i naturen kan bidra til at marginaliserte personer kan reintegreres i samfunnet. Mange som opplever emosjonelle vanskeligheter eller psykiske helse problemer, er ofte arbeidsløse, etterlatte eller har utført lovbrudd, og kan oppleve å bli isolert fra familien og samfunnet. Studien ser på generelle frivillige programmer… Read more »

En britisk studie fra 2011 har sett på hvorvidt frivillighet i naturen kan bidra til at marginaliserte personer kan reintegreres i samfunnet. Mange som opplever emosjonelle vanskeligheter eller psykiske helse problemer, er ofte arbeidsløse, etterlatte eller har utført lovbrudd, og kan oppleve å bli isolert fra familien og samfunnet. Studien ser på generelle frivillige programmer som inkluderer «hands-on» kontakt med naturen, samt målrettede terapeutiske frivillige programmer, i henholdsvis sør-Skottland og nord-England.

Resultatene fra studien er hentet fra selv- reporterte intervjuer og observasjoner av deltakerne. Resultatene viser at frivillighet kan gi flere positive effekter for ekskluderte grupper, som for eksempel bedre relasjoner til andre og naturen, arbeide sammen med andre som er ulike, og utvikling av sosiale ferdigheter, samt arbeidsferdigheter. Generelle frivillige programmer som inkluderer «hands-on» kontakt med naturen, tillater folk å arbeide i deres eget tempo, ettersom målene ikke er målrettet. På den måten kan ferdigheter og sosiale nettverk utvikles gradvis.

Les mer om studien her: Volunteering in nature as a way of enabling people to reintegrate into society

Del denne artikkelen