Fritid 123 – en lokal aktivitetsportal

Publisert – Sist oppdatert 27.01.2020
Tekst: Wanda Nordstrøm

På nettsiden fritid123.no kan innbyggerne i Modum, Sigdal og Krøsherad kommune enkelt finne lokale fritidstilbud.

Foto: Skjermdump

I 2015 inngikk Modum, Sigdal og Krødsherad kommune et samarbeid om fritid, prosjektet ble kalt Fritid 123 – meningsfull fritid for flere. En av målsetningene bak prosjektet var å vise hvilke fritidstilbud som finnes i de tre kommunene.

Portalen finner du HER

– Behovet kom frem gjennom innspill fra innbyggerne og ansatte. Flere etterlyste oversikt over hvilke fritidsaktiviteter som fantes. Innbyggere i ulike aldersgrupper og livssituasjoner har bidratt i utviklingen hele veien, forteller Malin Maurset ved Frisklivsentralen i Modum.

Nettsiden viser alle organiserte fritidsaktiviteter i nærmiljøet. På siden kan man søke opp aktiviteter for ulike aldersgrupper, enten det er barn, ungdom eller eldre. Brukerne kan også søke ut fra interessefelt eller hvor de bor. For de som ikke er like digitalt kyndige, kan nettsiden også skrives ut:

– For innbyggere som ikke behersker nettbaserte løsninger så kan søkeresultatene til enhver tid skrives ut slik at informasjonen blir tilgjengelig i papirform. Hjemmetjenesten i et lokalområde kan f.eks. skrive ut alle aktiviteter for eldre på et gitt sted og ta det med seg til de som de skal hjelpe, skriver Malin Maurset.

Hun forteller at arbeidet med nettsiden har bidratt til økt informasjon, tilgjengelighet, bevissthet og samarbeid rundt fritidsaktiviteter.

Modum kommune jobber nå med at løsningen kan brukes på andre nettsider, slik at flere kan ha nytte av den, les mer om prosjektet her.

Del denne artikkelen