«Friluftsterapi» som behandlingstilbud

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En norsk studie fra 2014 viser til det helsefaglige potensialet som finnes i de psykologiske prosessene som oppstår når vi oppholder oss i naturen. Forfatterne hevder at dagens helsevesen ikke benytter seg tilstrekkelig av disse mulighetene, selv om vår unike kulturelle arv og vår tilgang til natur gjør at vi i Norge har helt spesielle forutsetninger for… Read more »

En norsk studie fra 2014 viser til det helsefaglige potensialet som finnes i de psykologiske prosessene som oppstår når vi oppholder oss i naturen. Forfatterne hevder at dagens helsevesen ikke benytter seg tilstrekkelig av disse mulighetene, selv om vår unike kulturelle arv og vår tilgang til natur gjør at vi i Norge har helt spesielle forutsetninger for å gjøre dette på en god måte. Studien bygger på historiske og populærlitterære beretninger, samt systematiske litteraturgjennomganger, og det blir til slutt presentert et nytt behandlingstilbud, kalt «friluftsterapi». «Friluftsterapi» handler om å kombinere naturens egne terapeutiske effekter med målrettet og strukturert individuell terapi og gruppeterapi. Studien legger til grunn at naturen som miljø er helsefremmende, engasjerende og mindre stigmatiserende.

Les artikkelen her: Psykisk helsearbeid i naturen – friluftsliv inspirert av vår historie og identitet

Les også: Therapy in the open air: Introducing wilderness therapy to adolescent mental health services in Scandinavia (2015)

Del denne artikkelen