Friluftspris til Olav Thon

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Den kjente hotell- og eiendomsutvikleren – og friluftslivsentusiasten Olav Thon, får prisen for sin glødende interesse for friluftslivet og hans store bidrag til å bygge ubetjente og selvbetjente turisthytter innenfor Den norske turistforenings (DNT’s) hyttenettverk. Prisen deles ut under en høytidelighet i forbindelse med arrangementet «Friluftsliv for alle» på Raufoss fredag 24. august. Prisen, som… Read more »

Den kjente hotell- og eiendomsutvikleren – og friluftslivsentusiasten Olav Thon, får prisen for sin glødende interesse for friluftslivet og hans store bidrag til å bygge ubetjente og selvbetjente turisthytter innenfor Den norske turistforenings (DNT’s) hyttenettverk.
Prisen deles ut under en høytidelighet i forbindelse med arrangementet «Friluftsliv for alle» på Raufoss fredag 24. august.

Prisen, som gis av Helsedirektoratet, Direktoratet for naturforvalting, Friluftslivets fellesorganisasjon og festivalen «Friluftsliv for alle», anses som en høythengende anerkjennelse og er delt ut hvert år siden 1995.

 

– Aller viktigst for pristildelingen er hans enestående og omfattende turinteresse i skog og fjell gjennom et langt liv. Thon er nå 89 år gammel. Få har tilbakelagt flere mil til fots og på ski i norske fjell. Det er ingen fjellområder han ikke har vandret i, og turene har vært lange og krevende. Det er i naturen han henter krefter og inspirasjon, og det er på stiene han sliter ut sine støvler. I dyp beundring for en ekstraordinære vandrer får Olav Thon i år Den norske friluftslivsprisen, sier juryen. Juryen begrunner videre sin tildeling med at Olav Thon Stiftelsen har vært en særdeles viktig bidragsyter til at omkring 90 hytter er blitt oppført over hele landet.

 

Olav Thon har også i hovedsak finansiert Norges Jeger- og fiskerforbunds nye senter i Flå.

 

En rekke kjente profiler innen norsk friluftsliv er så langt blitt tildelt prisen. I 2000 mottok HM Dronningen denne hedersbevisningen. Juryen består av tre fylkesmenn og fremtredende personer fra friluftslivsorganisasjoner og media. I år deles prisen ut under arrangementet «Friluftsliv for alle» på Raufoss fredag 24. august. Selve prisen er en bronsestatuett, en akvarell og et diplom.

 

TIDLIGERE PRISVINNERE:

1995: Ragnar Frislid

1996: Claus Helberg

1997: Olaf og Normann Heitkøtter

1998: Jon Østeng Hov

1999: Charlotte og Eiliv Sulheim

2000: HM Dronning Sonja

2001: Den Norske Turistforening

2002: Arnulf Møllerstad

2003: Foreningen ØX

2004: Thorbjørn Berntsen

2005: Hans Christian Alsvik

2006: Kari Bay Haugen

2007: Leif Ryvarden og Per Roger Lauritzen

2008: Lars Monsen

2009: Nils Faarlund

2010: Norges Jeger- og Fiskerforbund

2011: Nasjonalt Pilegrimssenter

2012: Olav Thon

 

Kilde: Ut.no

Del denne artikkelen