Hva er Friluftslivets uke?

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

I Friluftslivets uke fra 31. august til 8. september 2019 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke – og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor.

Uka sparkes i gang med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 31. august – så det er bare å pakke soveposen klar!

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2018 ble det registrert over 1300 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken. 

baal

 

Hva skjer i mitt nærområde?

Besøk nettsiden til Friluftslivets uke, for å se hvilke arrangementer som foregår der du bor når uka nærmer seg!

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uken kan du prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

moi

Foto: Pål Moi

Sparkes i gang med #nattinaturen 31. august

Uken starter med #nattinaturen lørdag 31. august. I Friluftslivets år 2015 sov minst 90 000 mennesker ute i friluft på #nattinaturen, og vokser i sove-ute-aksjone vokser i popularitet for hvert år! Nå oppfordrer vi nok engang hele Norge til å sove ute.

Sett opp teltet i hagen, dra dyna ut på balkongen, slå leir i et skogholt, ved et vann eller overnatt på en fjelltopp. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til sporløs ferdsel, blant annet at vi vi ikke ødelegger naturen og rydder opp etter oss.

Del denne artikkelen