Friluftslivets ildsjel 2014

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Fem personer var med i finalen i den nasjonale ildsjelkåringen, og vinneren Robin Dale Oen ble stemt fra av det norske folk gjennom gjennom nettstedet UT.no.   Det ble Robin Dale Oen som ble Årets ildsjel for friluftslivet i 2014, for hans arbeid med The Dale Oen Experience i Øygarden i Hordaland. Robin har bygget opp et senter der… Read more »

Fem personer var med i finalen i den nasjonale ildsjelkåringen, og vinneren Robin Dale Oen ble stemt fra av det norske folk gjennom gjennom nettstedet UT.no.

 

Det ble Robin Dale Oen som ble Årets ildsjel for friluftslivet i 2014, for hans arbeid med The Dale Oen Experience i Øygarden i Hordaland. Robin har bygget opp et senter der skoleelever og andre får oppleve å mestre mange ulike former for friluftsliv. Her underviser dyktige instruktører i alt fra bålfyring, padling og klatring til lengre ekspedisjoner.

 

Les hele saken på nrk.no

 

Årlig pris
Bak den voksende interessen for friluftsliv står en lang rekke ildsjeler. Friluftslivets ildsjelpris ble delt ut for andre gang på festivalen «Friluftsliv for alle» på Vestre Toten 31. august 2014.

De fem finalistene kom fra Flekkefjord i sør til Sortland i nord, og gjør alle en aktiv innsats for friluftslivet. På ulike måter bidrar de til å skape engasjement for friluftsliv og å få flere til å være aktive i norsk natur.

 

Finalistene i 2014 var:

Trond Løkke, Sortland.
Leder og primus motor i alt av Vesterålen Turlags aktivitet: løypemerking, turleder, foto, dugnadsansvarlig, snekkerleder.

Havva Cukurkaya, Drammen.
Introduserer det norske friluftslivet til nye grupper i samfunnet. Leder for turgruppe for flerkulturelle i Drammen Turistforening.

Margrethe Ruud Skjeseth, Hamar.
Jobber for å skape turglede og engasjement for dugnadsarbeid. Jobber med turposter og «Opptur» for 8. klassingene, nye stinett og ny nasjonal mal for merking av turstier.

Robin Dale Oen, Bergen.
Krysset nordvestpassasjen til ære for sin avdøde bror, svømmeren Alexander Dale Oen. Samtidig bygde han opp et fond og senter som skal spre natur- og friluftsglede til barn og unge.

– Johan Christian Sunde, Flekkefjord.
Aktiv i Turistforeningen over lang tid. Ved å rydde og vedlikeholde turstier har han bidratt til å få både ungdom, skoleklasser, Barnas Turlag og minoritetsspråklige med ut på tur.

Se video av alle kandidatene

 

Vinneren ble kåre under festivalen «Friluftsliv for alle» på Stenberg i Vestre Toten 31. august 2014, og premien var 150 000 kroner til sitt friluftslivsformål. De øvrige finalistene fikk også mindre premier som de gir videre til organisasjoner eller tiltak etter eget ønske. Norsk Tipping bidrar med pengepremiene.

 

NRK Naturredaksjon gjorde opptak fra utdelingen,  programmet ble sendt tirsdag 2. september med Kari Toft som programleder. Prisene går til personer, organisasjoner, sammenslutninger eller foreninger som har gjort en ekstraordinær innsats for norsk friluftsliv.

 

Bildet av Robin Dale Oen er tatt av Adalheidur Oldeide

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Ildsjelkandidatene i 2014. Foto: Kari Toft/NRK

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen