Friluftsliv som et ledd i forebyggende og helsefremmende arbeid for personer med kroniske lidelser

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

SINTEF har i denne rapporten presentert erfaringene fra prosjektet «På tur med DNT (Den norske turistforeningen og SKS (Selvhjelpsprogram for kronisk syke)», som ble arrangert av DNT Oslo og Omegn i samarbeid med Bærum Sykehus i 2004. Prosjektets mål var å utvikle og gjennomføre turtilbud i naturnære omgivelser for mennesker med kroniske lidelser. Det var også… Read more »

SINTEF har i denne rapporten presentert erfaringene fra prosjektet «På tur med DNT (Den norske turistforeningen og SKS (Selvhjelpsprogram for kronisk syke)», som ble arrangert av DNT Oslo og Omegn i samarbeid med Bærum Sykehus i 2004. Prosjektets mål var å utvikle og gjennomføre turtilbud i naturnære omgivelser for mennesker med kroniske lidelser. Det var også et mål at deltakerne skulle utvikle nye vaner for bedre å kunne mestre å leve med en kronisk lidelse, gjennom fysisk aktivitet, naturopplevelser og et sosialt nettverk. Dette lyktes for noen av deltakerne. Rapporten karakteriserer turtilbudet som en mellomting mellom et utvidet helsetilbud og et fritidstilbud. Videre anbefaler rapporten friluftsliv som et ledd i forebyggende og helsefremmende arbeid for personer med kroniske lidelser.

Les rapporten her: Helse – mestring – naturopplevelse. Friluftsliv som et ledd i forebyggende og helsefremmende arbeid for personer med kroniske lidelser 

Del denne artikkelen