Friluftsliv gir milliardomsetning

Publisert

En ny dansk rapport avdekker at det danske friluftslivet omsetter for 29 milliarder kroner i året. Gjennomsnittsdansken bruker 11 000 kroner i året på friluftsliv. Hadde tilsvarende undersøkelse blitt gjort i Norge, ville nok tallt blitt langt høyere, mener Norsk Friluftsliv.   Ny dansk rapport: Friluftslivets nationaløkonomiske fodavtryk i Danmark, viser at omsetningen ligger på… Read more »

En ny dansk rapport avdekker at det danske friluftslivet omsetter for 29 milliarder kroner i året. Gjennomsnittsdansken bruker 11 000 kroner i året på friluftsliv.

Hadde tilsvarende undersøkelse blitt gjort i Norge, ville nok tallt blitt langt høyere, mener Norsk Friluftsliv.

 

Ny dansk rapport: Friluftslivets nationaløkonomiske fodavtryk i Danmark, viser at omsetningen ligger på ca 29 milliarder kroner og at danskene i gjenomsnitt legger ut cirka 11 000 kr pr år på friluftsliv. Rapporten kommer fra Skov & Landskab ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

 

Sverige fant ut allerede i 2010 at de brukte omtrent 100 milliarder på ulike typer friluftslivaktiviteter og bidro med 76 500 arbeidsplasser.

 

Tallet har ikke blitt mindre. I 2013 brukte gjennomsnittssvensken 13000 på friluftsliv.

 

Slike rapporter er interessante, og viser friluftslivets store betydning i samfunnet, mener Norsk Friluftsliv. Fra før av er friluftslivets egenverdi og bidrag til folkehelsen vært kjent. Men gjennom slike undersøkelser ser vi at friluftslivet også genererer et vesentlig antall arbeidsplasser og har ringvirkninger langt utover aktivitetene i seg selv. Vi venter på en tilsvarende undersøkelser i Norge.

 

Den danske rapporten leser du om og laster ned her

 

Den svenske rapporten fra 2010 leser du om og laster ned her

 

Svensk artikkel om forbruket i 2013 finner du her

Del denne artikkelen