Friluftsliv er norsk kultur

Publisert

Så har altså Aftenpostens lesere talt: Etter 17.000 stemmer har avisen konkludert med at norsk natur er noe av det vi forbinder mest med norsk kultur.  – Svaret overrasker ikke, kommenterer FRIFOs styreleder Dag Kaas. En debatt om norsk kultur har rast i aviser og nettmedier etter en kronikk av Jon Hustad i Aftenposten 2…. Read more »

Så har altså Aftenpostens lesere talt: Etter 17.000 stemmer har avisen konkludert med at norsk natur er noe av det vi forbinder mest med norsk kultur.
 – Svaret overrasker ikke, kommenterer FRIFOs styreleder Dag Kaas.

En debatt om norsk kultur har rast i aviser og nettmedier etter en kronikk av Jon Hustad i Aftenposten 2. januar.

 

Kronikken fikk også kulturministeren på banen, og siden har en rekke rikssynsere bidratt med innspill om hva som er norsk kultur.

 

Men nå har også folket talt; Fra helt tidlig i avstemmingen fremsto menneskers forhold til vår natur som noe av det viktigste vi forbinder med vår kultur.

 

– Dette stemmer også med de undersøkelser vi regelmessig gjennomfører om nordmenns holdninger til natur og friluftsliv, sier Kaas.

 

– Friluftsliv er Norges største fritidsaktivitet, og det vi foretrekker når vi skal øke fysisk aktivitet. Friluftsliv i Norge er i stor grad tilrettelagt med dugnadsinnsats, og ofte finansiert av de ca 13% av befolkningen som betaler kontingent til en friluftslivsorganisasjon. Hvis flere melder seg inn i en organisasjon, og staten i tillegg bidrar mere med midler til tilrettelegging, vil vi bli i stand til å gi enda flere tilbud om gode friluftslivsopplevelser, kommenterer styrelederen.

Del denne artikkelen