gutter
gutter

Friluftsinteressen på topp blant de unge

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

De unge skaper ny friluftslivsbølge: En undersøkelse utført av Ipsos MMI viser at 97 prosent av den norske befolkningen har sovet ute i naturen i telt eller under åpen himmel – og det er de unge som er mest ivrige. Undersøkelsen bekrefter det vi har visst en stund – unge og unge voksne er i… Read more »

De unge skaper ny friluftslivsbølge: En undersøkelse utført av Ipsos MMI viser at 97 prosent av den norske befolkningen har sovet ute i naturen i telt eller under åpen himmel – og det er de unge som er mest ivrige.

Undersøkelsen bekrefter det vi har visst en stund – unge og unge voksne er i ferd med å skape en friluftslivsbølge: 99 prosent av alle mellom 15-24 år har sove ute, og halvparten av de under 24 år har overnattet mer enn en natt ute siste i løpet av det siste året.

Friluftslivet vokser
– Det er en positiv trend at de unge tar med seg soveposene ut i naturen. Friluftsliv blir stadig viktigere for oss i Norge, noe også de økende medlemstallene i organisasjonene illustrerer, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjon for de 15 største friluftslivsorganisasjonene i Norge.

Både Turistforeningen, Skiforeningen, Norges Turmarsjforbund, Norges Klatreforbund, Norsk Orientering og Norges Padleforbund har rekordhøyt medlemstall i år.

Her er tallene fra undersøkelsen

Les VG-reportasje om 15-åringene Jonas Borgen Walter Fische Pettersen og Magnus Heimdal Skjefstad som var på en firedagers ekspedisjon i Nordmarka uten voksne i sommer.

 

 

Del denne artikkelen