Flere er med i organisert friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Friluftslivet vokser: De nasjonale friluftslivsorganisasjonene har nå passert 800.000 medlemskap – det er det høyeste tallet noensinne. – Friluftsliv er fritidsaktivitet nummer én i Norge, og den jevne medlemsveksten viser at friluftslivet står stadig sterkere i befolkningen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Tallet på nye medlemskap i friluftslivsorganisasjonene i Norge økte med nærmere… Read more »

Friluftslivet vokser: De nasjonale friluftslivsorganisasjonene har nå passert 800.000 medlemskap – det er det høyeste tallet noensinne.

– Friluftsliv er fritidsaktivitet nummer én i Norge, og den jevne medlemsveksten viser at friluftslivet står stadig sterkere i befolkningen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Tallet på nye medlemskap i friluftslivsorganisasjonene i Norge økte med nærmere 6 prosent i fjor – det betyr 44 000 flere medlemskap fra 2014 til 2015. – Dette er gledelig for organisasjonene, og svært godt for folkehelsen, sier Heimdal. – Veksten tyder på at organisasjonene er flinke til å tilby aktiviteter og tjenester som mange finner attraktive.

Friluftslivet år 2015
Heimdal mener at veksten er ikke overraskende, med tanke på den store oppslutningen friluftsliv har i befolkningen – og i Friluftslivets år 2015. – Hundretusener var på tur i Friluftslivets år. Politikere, ordførere og folk flest overnattet ute og klatret opp i trær. Nær en million mennesker oppgir at de var mer ute i naturen i 2015, og 1 av 4 foreldre med barn var mer ute i naturen i Friluftslivets år. Flere brukte nærmiljøene sine mer. Det er svært gode resultater for et år med mål om å få flere ut, oftere, mener Heimdal.

– Friluftsorganisasjoner, kommuner, lokale lag og foreninger og andre aktører gjorde en kjempeinnsats med å mobilisere til økt aktivitet og friluftsglede over hele landet, sier Heimdal.

-Nå blir utfordringen å fortsette innsatsen og styrke aktivitetsnivået i årene framover. Det klarer vi ikke uten at regjeringen satser videre på friluftsliv, sier Heimdal.

9 av 10 driver med friluftsliv
Det er langt flere enn medlemmer i friluftslivsorganisasjoner som praktiserer friluftsliv i Norge.  Flere undersøkelser viser at deltagelsen i friluftsliv er på over 90 prosent i befolkningen. – Dette er særdeles høyt, sett i lys av at man ikke trenger å være medlem noe sted for å drive med friluftsliv. De fleste jakter på stillhet og naturens ro. Dette bør politikere merke seg, og sørge for god tilrettelegging og tilgjengelighet til naturen for alle, understreker Heimdal.

 

 

 

Del denne artikkelen