Ingeborg (21) med full klaff på sin aller første jakt

Publisert – Sist oppdatert 15.02.2018

Ingeborg Aarø er en av de som i høst har fått full klaff på en av introjaktene til Norges Jeger- og Fiskerforbund. Den ferske jegeren fikk skutt en hjort på første forsøk.

Ingeborg Aarø er en av de som i høst har fått full klaff på en av introjaktene til Norges Jeger- og Fiskerforbund. Den ferske jegeren fikk skutt en hjort på første forsøk.

Alle foto: Aksel Øren

Introjaktene for nye jegere foregår nå over hele landet. Mange uerfarne jegere blir med lokalforeningene i NJFF ut i fjell, skog og mark. Ingeborg Aarø (21) er en av deltagerne som fikk full klaff.

Aarø hadde meldt seg på introjakt hos Vanylven Jeger- og Fiskerforbund, hvor hun tidligere i høst hadde tatt jegerprøven. Jakta foregikk på Fiskå og med seg ut hadde hun den erfarne jegeren og foreningsleder, Aksel Øren, i Vanylven JFF.

storvilt

Bestått storviltprøve: Før jakta, ble det en tur på skytebanen for å ta storviltprøven.

– Vi starta med oppskyting på fredagen, for å sjekke at børsa var korrekt innskutt. Vi hadde også gjennomgang av våpen, skytestillinger og postering, forteller Aarø.

Introjakta var et flerdagersarrangement, men allerede første økta ble det full klaff på en enslig hjortekolle.

–  Jeg var veldig spent på om jeg kom til å få skjelven når dyret kom i siktet, men det gikk helt fint. Dyret var bare 40 meter unna, og jeg følte vel at jeg hadde god kontroll. Jeg må innrømme at det ble en liten runddans rundt dyret etter felling. Man er jo spent, og det var veldig forløsende å se at det gikk så bra, sier hun.

slakt

Slakt: Skytteren dro kjapt frem kniven når hjorten skulle slaktes.

Aarø roser foreningen for den veiledningen hun fikk.

– Her fikk vi full pakke, med teori, felling og slakting. Hadde det ikke vært for denne introjakta, skjønner jeg nesten ikke helt hvordan jeg skulle greid å komme meg ut på hjortejakt alene. Jeg kan trygt kalle meg jeger nå, smiler hun.

Den erfarne jegeren Aksel Øren forteller at Aarø viste stor iver etter å lære, og at dette var en stor fornøyelse.

– Dette har vært en perfekt introjakt med felling av hjort og dyr på post alle dagene. Vi prøvde ut forskjellige terreng, og opplevde også situasjoner hvor det var det var naturlig å holde igjen skuddet. Vi er superfornøyde, sier Øren.

Lyst til å bli med Norges Jeger- og Fiskerforbund på introjakt?

I høst arrangeres 222 introjakter gjennom lokalforeninger i NJFF over hele landet. Introjaktene er en del av prosjektet «Ny Jeger» hvor målet er at flere nybegynnere skal få være med ut på praktisk jakt. Lyst til å bli med NJFF på introjakt du også? Gå inn på: https://www.njff.no/jakt/Sider/Bli-med-NJFF-pa-jakttur.aspx

full klaff

Første forsøk: Ingeborg Aarø (21) fra Fiskå holdt nervene i sjakk under sin første jakt.

Del denne artikkelen