feiring
feiring

Slik feiret Norsk Friluftsliv allemannsretten

Publisert – Sist oppdatert 22.01.2020

På Linderudkollen utenfor Oslo delte Norsk Friluftsliv nylig ut kake til de som gikk forbi, for å feire at det nå er 60 år siden allemannsretten ble lovfestet i Norge.

På Linderudkollen utenfor Oslo delte Norsk Friluftsliv nylig ut kake til de som gikk forbi, for å feire at det nå er 60 år siden allemannsretten ble lovfestet i Norge.

Tekst og foto: Ron Henning Sundvor

– Allemannsretten er noe av det beste ved å bo i Norge, så den fortjener en real feiring, mener generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

– Den gir nordmenn muligheten til å oppleve og å bruke naturen. Vi må også huske på at allemannsretten har dype røtter i kulturen vår, selv om den ikke ble lovfestet før gjennom Friluftsloven som kom i 1957, sier Heimdal.

feiring av allemannsretten

FIKK KAKE: Jubilanten ble feiret med ordentlig bursdagskake, til glede for store og små.

NRK Friluftsmagasinets programleder, Helge Søfteland, var også på bursdagsfesten for å rapportere begivenheten. Radioprogrammet ble sendt på lørdag, og du kan høre den stemningsfylte reportasjen her.

Alt fra rutinerte turgåere, barnefamilier og turister som besøkte Norge for første gang kom innom for å smake på kaken og høre Heimdal snakke om allemannsretten.

En av SVs stortingskandidater for den neste regjeringsperioden, Lars Haltbrekken, var også til stede for å fortelle at de ønsker å grunnlovsfeste allemannsretten. Det mener Heimdal at er et viktig engasjement.

feiring 2

STORTINGSKANDIDAT: Lars Haltbrekken fra SV (til høyre i bildet) mener allemannsretten bør grunnlovsfestes.

– Det er veldig viktig at vi fortsetter å ivareta allemannsretten. Selv om den er selve grunnlaget for den norske friluftskulturen, skal vi ikke ta den for gitt. En grunnlovfesting vil sende et tydelig signal om at dette er en rett det ikke skal være enkelt å rokke ved, sier Lasse Heimdal. 

Det ble også servert pølser og kaffe, og som en del av Friluftsmagasinet demonstrerte Heimdal og Søfteland hvor og hvordan man kan bygge bål

Del denne artikkelen