Faktorer som påvirker bruk av grøntområder

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En dansk studie fra 2010 har sett på hvilke faktorer som påvirker bruk av grøntområder. Bakgrunnen for studiet er helsepotensialet som ligger i grøntområder, som har fått økt oppmerksomhet fra forskere, byplanleggere og beslutningstakere de senere årene. Studien er basert på data fra en nasjonal randomisert spørreundersøkelse, der 11 238 voksne dansker responderte. Respondentene ble spurt om… Read more »

En dansk studie fra 2010 har sett på hvilke faktorer som påvirker bruk av grøntområder. Bakgrunnen for studiet er helsepotensialet som ligger i grøntområder, som har fått økt oppmerksomhet fra forskere, byplanleggere og beslutningstakere de senere årene. Studien er basert på data fra en nasjonal randomisert spørreundersøkelse, der 11 238 voksne dansker responderte. Respondentene ble spurt om deres avstand til fire ulike typer grøntområder, brukshyppighet og hovedgrunnene for å besøke grøntområdene. Resultatene viser at 66, 9% av respondentene bor nærmere enn 300 meter fra et grøntområde. 43 % besøker grøntområder hver dag og 91, 5% besøker grøntområder minst en gang i uken. Kun 0, 9 % besøker aldri grøntområder. De viktigste grunnene til å besøke grøntområdene er å nyte været og få frisk luft. Avstand til grøntområder viser seg å ikke være en begrensende faktor for majoriteten av den danske befolkningen.

Les mer om studien her: Factors influencing the use of green space: Results from a Danish national representative survey

Del denne artikkelen