Fakta om friluftslivets betydning for befolkningen og samfunnet

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Svenskt Friluftsliv har gitt ut en brosjyre om friluftslivets positive effekter. Brosjyren viser til at friluftsliv forbedrer folkehelsen og livskvaliteten i befolkningen. Friluftsliv forbedrer helsen til innvandrere, helsen til eldre og barn og unge. Friluftsliv øker også kunnskapen om naturen og miljøet, forbedrer samfunnsøkonomien og øker velferden, samt styrker demokratiet. I brosjyren finner du fakta… Read more »

Svenskt Friluftsliv har gitt ut en brosjyre om friluftslivets positive effekter. Brosjyren viser til at friluftsliv forbedrer folkehelsen og livskvaliteten i befolkningen. Friluftsliv forbedrer helsen til innvandrere, helsen til eldre og barn og unge. Friluftsliv øker også kunnskapen om naturen og miljøet, forbedrer samfunnsøkonomien og øker velferden, samt styrker demokratiet.

I brosjyren finner du fakta om hvorfor mosjon er så viktig for helsen, hvorfor barn som er mye ute i naturen er friskere enn andre barn, og hva det svenske folket tenker om friluftsliv og helse. Brosjyren inneholder også økonomiske betraktninger, hva inaktivitet koster samfunnet, hvor mye friluftslivet omsetter og på hvilken måte friluftslivet styrker demokratiet.

Les brosjyren her: Mer friluftsliv – fakta om friluftslivets positiva effekter

Del denne artikkelen