Eventyreren har startet

Publisert – Sist oppdatert 10.02.2020

Onsdag ble Eventyreren Andreas Orset (23) sendt i vei av blant andre klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Det neste året skal 23-åringen gå Norge på kryss og tvers – og være en ambassadør for friluftslivet.  Håpet er at Eventyreren skal inspirere til friluftsglede, og få folk opp av sofaen. – Det er vel først nå det… Read more »

Onsdag ble Eventyreren Andreas Orset (23) sendt i vei av blant andre klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Det neste året skal 23-åringen gå Norge på kryss og tvers – og være en ambassadør for friluftslivet.  Håpet er at Eventyreren skal inspirere til friluftsglede, og få folk opp av sofaen.

– Det er vel først nå det begynner å gå opp for meg at jeg faktisk skal ut og gå det neste året, sa Orset til de som hadde møtt fram for å ønske han lykke til på veien. 

Av 1030 søknader ble Ski-gutten valgt ut til å være produkttester for skoprodusenten Alfa kommende høst, vinter, vår og sommer – i samarbeid med Norsk Friluftsliv og Visit Norway.

 

– Rikslandstrykeren

Fra Eventyrbrua på Grünerløkka i Oslo gikk startskuddet for den lange reisen. Der fikk Andreas Orset gode ord på veien av blant andre klima- og miljøminister Vidar Helgesen, friluftsentusiast Aleksander Gamme og nestleder i Norsk Friluftslivs styre, Gøril Huse.

– Dette er en god oppfølging av Friluftslivets år, det at du skal går rundt i et helt år, og få flere til å komme seg ut. Jeg kommer til å følge deg med stor interesse, sa Vidar Helgesen i sin avskjedstale til Eventyreren. 

Orset vil komme til å skrive og dele bilder av livet sitt det neste året på sin egen blogg, og i sosiale medier.

I samme tale ga også miljø- og klimaministeren Andreas Orset et nytt navn.

– Det riktige er vel å utnevne deg til «Rikslandstrykeren», spøket Helgesen – som innrømmet at han var en smule misunnelig på 23-åringen og det som venter ham.

– Det virker som et ordentlig eventyr i dag, i dette flotte værte, men det vil nok være dager da jeg ikke kommer til å misunne deg like mye, sa Helgesen, med tanke på de ulike værtypene Eventyreren vil møte på sin vei.

 

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Gøril Huse og Eventyreren Foto Lill Haugen

Eventyreren Andreas Orset med nestleder i Norsk Friluftsliv sitt styre, Gøril Huse, før han la ut på veien. Foto: Lill Haugen

 

Skal inspirere

Som en paraplyorganisasjon for 16 friluftsorganisasjoner, vil Norsk Friluftsliv legge til rette for at Andreas Orset det neste året både besøker og deltar på mange aktiviteter hos mange av de lokale organisasjonene over hele Norge.

Nestleder i Norsk Friluftsliv sitt styre, Gøril Huse, håper Eventyreren vil inspirere mange han møter på sin vei.

– De færreste kan gjøre som Andreas; bryte opp fra alt og og bruke ett år i naturen. Men gjennom dette har Andreas et viktig oppdrag; å inspirere mennesker over hele Norge til å se at mulighetene ligger der, for de fleste av oss rett utenfor døra, sa Huse i sin tale onsdag. 

– Og ved å skrive og blogge om lokale turperler, treffe lokalpolitikere og andre mennesker, besøke lokale foreninger og gå på stiene i nærmiljøet, vil han være til inspirasjon for at flere av oss bruker én time eller flere i løpet av uka til å nyte friluftslivet der de er, sa nestlederen.

Her kan du lese og følge Eventyrerens bloggFacebook og Instagram-konto.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Vidar Helgesen, Gøril Huse og Aleksander Gamme fulgte Eventyreren det første stykket på veien. Foto: Synne Kvam

Vidar Helgesen, Gøril Huse og Aleksander Gamme fulgte Eventyreren det første stykket på veien. Foto: Synne Kvam

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen