Erling Lae blir ny styreleder

Publisert – Sist oppdatert 19.02.2018

Erling Lae tar over som styreleder i Norsk Friluftsliv etter Dag Kaas. Det ble klart på årsmøtet til Norsk Friluftsliv 12. mai.  – Som styreleder vil jeg sloss for muligheten vi alle har til et allsidig friluftsliv, uansett hvor vi bor, sier Erling Lae, som om kort tid fratrer stillingen som fylkesmann i Vestfold. Erling Lae… Read more »

Erling Lae tar over som styreleder i Norsk Friluftsliv etter Dag Kaas. Det ble klart på årsmøtet til Norsk Friluftsliv 12. mai.  – Som styreleder vil jeg sloss for muligheten vi alle har til et allsidig friluftsliv, uansett hvor vi bor, sier Erling Lae, som om kort tid fratrer stillingen som fylkesmann i Vestfold.

Erling Lae er en ivrig friluftsmann, og planlegger å gå fra Oslo gjennom Nordmarka og Vassfaret til Golsfjellet i sommer.

Norsk Friluftsliv representerer 16 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner med over 900 000 medlemskap, og jobber for å fremme et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv for alle.

Som styreleder i Norsk Friluftsliv er Erling Lae klar for å forsvare norsk friluftsliv og allemannsretten.
 – Det er ikke oljeformuen, eller for den saks skyld våre gode velferdsordninger som er det store ved Norge. Det er muligheten vi absolutt alle har til allsidig friluftsliv, uansett hvor vi bor. Som styreleder vil jeg stå opp og sloss for disse kvalitetene, og jeg vil være en samlende leder for bredden av medlemsorganisasjonene, sier den nye styrelederen i Norsk Friluftsliv.

Vi stilte den nye styrelederen noen spørsmål om den nye rollen:

– Hva er de største utfordringene det norske friluftslivet står overfor?

-På grunn av store utbygginger og motorisert ferdsel er norsk natur under press, og derigjennom allemannsretten og friluftslivet. Utbyggingene åpner riktignok opp for nye gruppers tilgang til naturen, men dette betyr bare at det kreves god planlegging. Det må ikke legges beslag på unødvendig areal og hensynet til dyrelivet må også ivaretas i dette arbeidet. Likevel er friluftslivet ikke statisk: på den ene siden har vi det klassiske friluftslivet, stillheten, ensomheten, men det kommer også nye former til. Det er viktig å søke å unngå konflikt mellom disse formene, sier Lae

– Hvilke forventninger har du til styreledervervet i NF?

-At jeg får bidra til fremme norsk friluftsliv! Hvis jeg får bruke litt store ord: det er ikke oljeformuen, eller for den saks skyld våre gode velferdsordninger som er det store ved Norge. Det er muligheten vi absolutt alle har til allsidig friluftsliv, uansett hvor vi bor. Som styreleder vil jeg stå opp og sloss for disse kvalitetene, og jeg vil være en samlende leder, for bredden av medlemsorganisasjonene.

– Hva gjør deg spesielt kvalifisert til styreledervervet?

-Det er i og for seg mange kvalifikasjoner til et slikt verv, men det viktigste er at jeg er opptatt av saken. Nå har jeg også vært styremedlem i DNT i Oslo og omegn i seks år og er også medlem av Skiforeningen. I oppveksten var jeg også aktiv i speideren, forteller Erling Lae.

– Hva gjør du for å holde deg i form?

– Går tur, på ski om vinteren og til fots om sommeren, noe sykkel også. Til sommeren skal jeg gå fra Oslo til hytta mi på Golsfjellet, gjennom Nordmarka og Vassfaret, det har jeg gjort  tidligere også.

– Velger du sjøen, fjellet – eller skogen?

– Nå spør du vanskelig.. Vel, i utgangspunktet er det fjell og til en viss grad skog. Men nå har jeg bodd seks år i Vestfold og lært å verdsette kvalitetene ved den norske skjærgården også, den er unik, svarer Erling Lae.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Erling Lae er ny styreleder i Norsk Friluftsliv

Erling Lae er ny styreleder i Norsk Friluftsliv. Foto: Sven Tore Lermo/Fylkesmannen i Vestfold

Erling Lae (69) er personlig opptatt av friluftsliv og har tidligere vært styremedlem i DNT i Oslo og omegn i seks år. Han er utdannet cand.philol med historie hovedfag fra Universitetet i Oslo. Siden 2010 har han vært fylkesmann i Vestfold. Tidligere har han vært politisk rådgiver i Forbruker- og administrasjonsdepartementet, redaktør i Norsk Helse- og sosialforbund, informasjonssjef i Sparebanken NOR, informasjonssjef i Norsk Hjelpepleierforbund, informasjonssjef i Norges Industriforbund. Han har også arbeidet som journalist. Lae var byråd for eldre og bydelene i Oslo fra 1997 til han ble byrådsleder i 2000, et lederverv han innehadde i ni år.

BILDET: Erling Lae (til høyre) tar over stafettpinnen som styreleder i Norsk Friluftsliv etter Dag Kaas (tv).

 

 

 

 

 

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

lae

Erling Lae mottok St. Hallvards-prisen på Oslo Rådhus 20. mai. Administrasjonen i Norsk Friluftsliv stilte opp med blomster og gratulasjoner til sin nye styreleder.

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen